Akutafdeling i Gødstrup er fortsat presset: Får hjælp fra andre klinikker

Hen over sommeren skal behandler-sygeplejersker fra Lemvig og Holstebro hjælpe til på akutafdelingen i Gødstrup

Udgivet:23. juni 2022, 08.42

Læsetid:1 minut

Foto: Tom Laursen

GØDSTRUP Akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup har store udfordringer med at få vagtplanlægningen til at hænge sammen over sommeren. Derfor har regionsrådet valgt at lade behandlersygeplejersker fra akutklinikkerne i Lemvig og Holstebro indgå i vagtplanerne i Gødstrup. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Det betyder, at akutklinikken i Lemvig lukker midlertidigt, mens akutklinikken i Holstebro lukker om natten fra 1. juli til 14. august. Desuden sættes en række andre initiativer i værk.

Regionshospitalet Gødstrup har nu været i drift i tre måneder, og hospitalet har fra start været under betydelig pres grundet nye arbejdsgange, ny teknologi og personalemangel.

- Der er et betydeligt pres på Regionshospitalet Gødstrup. Derfor er vi nødt til at prioritere vores personaleressourcer til pleje og behandling af alvorligt syge patienter, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Vækker ærgrelse

Udfordringerne øger presset på akutafdelingen, der samtidig mangler personale. Flere initiativer er sat i værk for at afhjælpe situationen, men hospitalet forventer ikke, at allerede iværksatte initiativer får tilstrækkelig effekt henover sommeren.

Får man i perioden brug for akut lægehjælp, skal man - helt som normalt - inden for almindelig åbningstid ringe til sin egen læge. Når egen læge har lukket, skal man ringe til lægevagten.

Borgernes adgang til røntgen og blodprøvetagning i Lemvig fortsætter uændret.

- Det ærgrer mig, at vi er nødt til midlertidigt at lukke akutklinikken i Lemvig og reducere åbningstiden i Holstebro. Det kommer desværre til at betyde, at der er borgere med eksempelvis mindre sår og skader, som i perioden får længere vej til behandling. Det beklager vi, men situationen kræver det, udtaler Anders Kühnau.

Indlæser debat