Akutafdeling i Gødstrup er fortsat presset: Får hjælp fra andre klinikker

Hen over sommeren skal behandler-sygeplejersker fra Lemvig og Holstebro hjælpe til på akutafdelingen i Gødstrup

Udgivet:23. juni 2022, 08.42

Læsetid:1 minut

Foto: Tom Laursen

11 måneder siden

GØDSTRUP Akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup har store udfordringer med at få vagtplanlægningen til at hænge sammen over sommeren. Derfor har regionsrådet valgt at lade behandlersygeplejersker fra akutklinikkerne i Lemvig og Holstebro indgå i vagtplanerne i Gødstrup. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Det betyder, at akutklinikken i Lemvig lukker midlertidigt, mens akutklinikken i Holstebro lukker om natten fra 1. juli til 14. august. Desuden sættes en række andre initiativer i værk.

Regionshospitalet Gødstrup har nu været i drift i tre måneder, og hospitalet har fra start været under betydelig pres grundet nye arbejdsgange, ny teknologi og personalemangel.

- Der er et betydeligt pres på Regionshospitalet Gødstrup. Derfor er vi nødt til at prioritere vores personaleressourcer til pleje og behandling af alvorligt syge patienter, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Vækker ærgrelse

Udfordringerne øger presset på akutafdelingen, der samtidig mangler personale. Flere initiativer er sat i værk for at afhjælpe situationen, men hospitalet forventer ikke, at allerede iværksatte initiativer får tilstrækkelig effekt henover sommeren.

Får man i perioden brug for akut lægehjælp, skal man - helt som normalt - inden for almindelig åbningstid ringe til sin egen læge. Når egen læge har lukket, skal man ringe til lægevagten.

Borgernes adgang til røntgen og blodprøvetagning i Lemvig fortsætter uændret.

- Det ærgrer mig, at vi er nødt til midlertidigt at lukke akutklinikken i Lemvig og reducere åbningstiden i Holstebro. Det kommer desværre til at betyde, at der er borgere med eksempelvis mindre sår og skader, som i perioden får længere vej til behandling. Det beklager vi, men situationen kræver det, udtaler Anders Kühnau.