Midtjysk håndboldeventyr i Odense: Sæsonens største skalp

Gæsterne fra Herning-Ikast åbnede opgøret som grimme ællinger, men sluttede som smukke svaner med en sensationel semifinalesejr i H.C. Andersens hjemby

28. april 2019, 15.54

Midtjysk sejrsdans i fjendens hule. Storspillende Helene Fauske (nummer to fra venstre) og resten af Herning-Ikast-holdet landede sæsonens største skalp på det vigtigste tidspunkt. HIH vandt første DM-semifinale og har matchbold på onsdag. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Håndbold Intet pegede i den rigtige retning efter små 13 minutter.

Herning-Ikast - som i forvejen ikke var spået ret store chancer af eksperter og bookmakere - virkede mentalt fraværende, og Odenses stjerner rullede sig ud foran 1871 begejstrede tilskuere.

Fynboerne førte 8-3, og Sabine Englert havde ikke haft én eneste redning i HIH-målet. Mon ikke, man kunne have fået sine penge 50-100 gange igen, hvis man havde sat dem på Herning-Ikast lige dér?

Men bare otte minutter senere var alt vendt på hovedet, og da slutsirenen hylede i Odense Idrætshal, jublede de midtjyske kvinder ekstatisk over sæsonens mest imponerende udesejr.

HIH vandt lørdag 28-26 efter 16-13 ved pausen i den første af årets DM-semifinaler. Det betyder, at midtjyderne med én sejr over Odense på onsdag i Ikast kan sikre sig en sensationel plads i DM-finalerne. Taber man til gengæld det opgør, venter der en tredje semifinale i Odense.

- Vi har også fået nogle gode skalpe i Europa, men i Danmark var det her nok toppen for os. Også fordi det er på udebane. Og så er måden, det sker på jo vanvittig, siger cheftræner Kristian Kristensen, da han har sundet sig over kraftanstrengelsen og resultatet med en lille gåtur for sig selv.

Forsvaret fik fat...