Midttrafik genoptager almindelig køreplan efter påske

Når påskeferien slutter, kører Midttrafik igen efter de normale køreplaner for både busser og letbane. De nuværende tiltag for at beskytte kunder og chauffører fortsætter også efter 14. april

7. april 2020, 17.17

Efter påske kører billederne igen efter en normal køreplads. Foto: Midttrafik

MIDTJYLLAND Midttrafik genoptager almindelig køreplan efter påske

Som Mette Frederiksen fortalte på et pressemøde mandag aften, åbner regeringen langsomt op for Danmark efter påske. Det gælder også den kollektive trafik.

Transport- og boligminister Benny Engelbrecht har meddelt trafikselskaberne, at der skal køres med normalt drift fra tirsdag 14. april. Det er samtidig ministerens ønske, at busserne og Letbanen i videst muligt omfang kører maksimalt halvfyldte.

I perioden fra 31. marts - 13. april kører Midttrafik efter særlige køreplaner med færre afgange, fordi der har været en nedgang i passagertallet på 70-80 procent. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Efter påskeferien vil busser og letbane igen køre med normal drift. Dette gælder dog ikke natbusser, rute 912X, rute 925X og linje 31 i Aarhus, hvor kørslen fortsat er indstillet.

Midttrafiks skolebusruter kører igen fra 15. april.

Rejseplanen og midttrafik.dk er opdateret med de nye køreplaner allerede nu. Fra 14. april er det muligt at følge busserne på Midttrafik live.

Tiltag for at passe på passagerer og chauffører

Færre kunder i busserne:

Midttrafik henstiller til, at busserne af hensyn til kunderne kun medtager cirka 25 i en almindelig bus og cirka 40 i en ledbus. Kunderne bliver opfordret til at sprede sig så meget ud i bussen som muligt – både på sæder og på ståpladser.Kunderne skal følge chaufførens anvisninger. Midttrafik følger bussernes kapacitet nøje og vil indsætte flere busser, hvis der er behov for det. Chaufførerne har ret og pligt til at lukke dørene og køre forbi stoppesteder, hvis bussen er fyldt.

Midttrafiks kontrollører vil være til stede ved udvalgte stoppesteder og hjælpe chauffører og kunder med at overholde de nye retningslinjer. Retningslinjerne er Midttrafiks administrative vejledning for at tilgodese både chauffører og kunder.

Der vil være ekstra rengøring af busserne på grund af coronavirus.

Hensyn til chaufføren:

Det er fortsat ikke muligt at bruge bussens fordør til ind- og udstigning. Det samme gælder den forreste sæderække i bussen.

Ingen kontantbetaling:

Midttrafik følger fortsat myndighedernes anbefaling om ikke at modtage kontantbetaling i busserne. Midttrafik henviser til betaling med app, rejsekort eller køb af billet webshop, der kan printes eller vises på en telefon.

Vis hensyn ved ind- og udstigning:

Midttrafik opfordrer kunderne til at vise hensyn ved ind- og udstigning. Kunder på vej ind i bussen skal holde til højre og lade andre komme ud, før de går ind i bussen. Kunder på vej ud af bussen skal holde til højre, så der bliver afstand til de kunder, der venter udenfor.