Mindeord: Tidligere halmand i Lind var et dejligt og kærligt menneske

Udgivet:28. september 2021, 14.04

Læsetid:2 minutter

Der blev flaget for Christian Dahl ved hallen og ved skolen i Lind, da man fik meddelelsen om, at han var død. Christian Dahl var i mange år ansat i hallen og var et kendt ansigt. foto: Tom Laursen

MINDEORD Hanne og Richard Skals har indsendt mindeord om Christian Dahl, Ydertoften i Lind, der er død i en alder af 70 år:

Lørdag blev Christian Dahl bisat fra Rind Kirke, hvor præsten Ulla Kristiansen smukt beskrev det dejlige og kærlige menneske Christian, som mange kender fra hallerne i Lind.

Da Christian mistede sin Kirsten for godt to år siden, mistede han også noget af livsmodet. Han var dog rigtig glad ved, at han stadig havde sit arbejde i hallen, men det gik desværre ned ad bakke med helbredet, og han måtte sygemelde sig. Lidt før jul sidst år blev han erklæret uhelbredeligt syg.

Christian blev født på Skærbæk Savværk, og efter folkeskolen kom han i tømrerlære i Lind. Derefter begyndte han på ingeniørhøjskolen i Horsens, hvor han sammen med Kirsten havde en rigtig god tid med gode ungdomsvenner.

Desværre fik han ikke lov til at gøre sit studium færdig. Hans far blev syg, og han blev kaldt hjem for at lede savværket. Det var en tung arv, han fik, da hans far kort tid efter døde, og det blev en hård tid for en ung og meget samvittighedsfuld Christian. Tiderne gjorde det svært at drive et savværk. Til sidst måtte han kaste håndklædet i ringen, og det blev en svær tid for hele familien.

Heldigvis rejste Christian sig igen, og som halassistent i Lind Hallen viste han sit værd. Han var altid hjælpsom og åben over for alle. Hallens personale og brugere nød godt at hans evne til at samarbejde, og alle kunne lide ham.

Christian stortrivedes i jobbet, og det smittede af derhjemme hos Kirsten og de to drenge, Morten og Kenneth. Han var en rigtig god far og blev også en rigtig god farfar for de tre børnebørn, de fik.

Vi vil komme til at savne Christian rigtig meget. Der er der også mange andre der vil - alle dem, han traf i forbindelse med sit arbejde, naboer, venner og ikke mindst familien.