Gå en tur med kunsten i Birk

Heart har strikket en skattejagt til børnefamilierne sammen

15. april 2020, 09.18

Carl Theodor Sørensens Geometriske Haver i Birk er med i skattejagten. Foto: Tom Laursen

HERNING Birk-området byder på et væld af skønne kunst-, arkitektur- og naturoplevelser.

Derfor har kunstmuseet Heart lavet en skattejagt, »Kunstrejsen«, der bringer familierne rundt blandt områdets skulpturer med små opgaver undervejs. Det fortæller museet i en pressemeddelelse.

Det er perfekt for de familier, der efterhånden er ved at være noget trætte af at hænge ud derhjemme.

»Trænger I til frisk luft og adspredelse, så tag på familieudflugt i Birk! Vi har lavet et »skattekort« til jer, så I let kan finde vej og har al bonusinformation lige ved hånden. Download og print dette dokument, og pak eventuelt en kurv med snacks til turen. Rigtig god tur! Vi er med jer!« lover Heart.

Umenneskelige trin

Turen går fra Hernings vartegn - Ingvar Cronhammars »Elia« - og via De Geometriske Haver og Skulpturparken til Heart, hvor man kan studere de skulpturer, der er placeret uden døre.

»Elia er skabt af kunstneren Ingvar Cronhammar, og det tog ham mere end 12 år at få den opført. Hvis I bestiger Elia, vil I skulle gå op af de umenneskeligt høje trin, og når I kommer til toppen, vil I se en åbning ned i skulpturens indre. Dernede i hulrummet kan I se en kæmpemæssig gasbrænder, der med tilfældige intervaller sender en næsten ni meter høj ildsøjle op mod himlen«, skriver Heart i beskrivelsen, og så skal børnene ellers besvare spørgsmålet: »Hvilke farver kan man se på Ingvar Cronhammars store skulptur Elia?« - vi skal ikke afsløre svaret hér.

Slik i kæmpeformat

Henne på plænerne bag Heart står en række skulpturer, som ikke er så kendte i offentligheden.

»Kig dig godt omkring, kan du få øje på noget der mest af alt ligner, blanke, stykker slik i kæmpeformat? Det er en skulptur, som den amerikanske kunstner Dan Colen skabte i 2012, og som nu er blevet en del af den kunst, vi viser her i vores Skulpturpark i Birk.«

Også Nanda Vigos »Cronotopo«, Zoro Feigls »Hydra« og Kimsoojas »Deductive Object« er med i quizzen, og om sidstnævnte hedder det meget passende:

»Det, I ser på lige nu ligner et kæmpestort påskeæg, er vi enige om det? Men det er faktisk en skulptur. Ideen til formen fik kunstneren ved at kigge på de hellige indiske Brahmanda-sten, der også kaldes for verdensæg. Den sydkoreanske kunstner Kimsooja er forelsket i stof, og i hendes hjemland er det at kunne sy på den traditionelle måde vigtigt ... Netop derfor passer verdensægget også helt perfekt ind her i Herning, hvor der i mange år blev syet tusindvis stykker tøj.«

Man kan finde skattejagten på Hearts hjemmeside under menupunktet »Det sker«.