Simon Kjær: Der skal råbes lidt mere af Lasse Schöne

Lasse Schöne skal guides ordentligt på plads, så han kan beskytte forsvaret ligeså godt som William Kvist

21. juni 2018, 11.04

Simon Kjær og Lasse Schöne har haft mange træninger sammen, men de har kun spillet sammen i få betydende landskampe. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fodbold Det bliver formentlig Ajax-spilleren Lasse Schöne, der overtager skadede William Kvists plads på den defensive midtbane, når Danmark torsdag møder Australien ved VM i fodbold.

Schöne har været fast inventar i landsholdstruppen under Åge Hareide, men i en primær rolle som reservespiller.

Derfor er forsvarsgeneral Simon Kjær ekstra opmærksom på, at Schöne skal guides på plads mod Australien, så han kan beskytte forsvaret bedst muligt.

- Der skal råbes lidt mere efter ham, end der skal med William. Schöne og William er to forskellige spillere, så der skal lige nogle aftaler på plads.

- Måske skal der også justeres noget i forhold til Thomas Delaney, for nogle gange kan Schöne risikere at forsvinde fra det område, hvor William plejer at være.

- Så der er er nogle aftaler, som skal snakkes på plads, selv om Schöne kender vores principper og har været med i mange år og er en garvet rotte, siger Simon Kjær.

Lasse Schöne fik cirka en time på banen mod Peru, da han erstattede William Kvist, der havde brækket et ribben.

Her løste den 32-årige tekniker sin rolle som defensivt anker på en god måde, mener landstræner Åge Hareide.

Nordmanden påpeger dog, at Schöne som udgangspunkt er en mere offensiv spiller end William Kvist, og derfor bliver midtbanemakkeren Thomas Delaneys arbejdsopgaver justeret, hvis Schöne starter inde.

- Delaney bliver mere et anker nu, end han har været tidligere. Så vi må udnytte kreativiteten hos de øvrige spillere mere, siger Åge Hareide.

Lasse Schöne har spillet 37 landskampe og scoret tre mål. Han debuterede på landsholdet i 2009, da han som indskifter i stedet for Nicklas Bendtner scorede mod Chile.

I de fleste af sine landskampe har Schöne spillet i en noget mere offensiv rolle, end den han er tiltænkt mod Australien.

/ritzau/