VM i brydning: Herningenser er i semifinalen og kvalificeret til OL

Fredrik Bjerrehuus fra Herning Brydeklub er kvalificeret til OL i Tokyo og klar til medaljekampe ved årets VM i brydning

16. september 2019, 06.43

Fredrik Bjerrehuus er kvalificeret til OL i Tokyo i 67 kiloklassen i græsk-romersk brydning. Den 29-årige herningenser er samtidig klar til semifinalen ved VM i Kasakhstan. Billedet her stammer dog fra VM 2018. Foto: Ritzau Scanpix (Arkiv)

BRYDNING -YES.

Fredrik Bjerrehuus brøler sin glæde ud i hallen med knyttede næver, inden herningenseren falder i armene på landstræner Szymon Kogut i en kort, men hjertelig krammer.

Fredrik Bjerrehuus fra Herning Brydeklub slog Deyvid Dimitrov fra Bulgarien med overbevisende 6-0 i kvartfinalen ved VM i Kasakhstan.

Den sejr sender ikke bare Bjerrehuus i karrierens første VM-semifinale. Den sender ham også til OL i Tokyo næste sommer i 67 kiloklassen i græsk-romersk brydning.

Fredrik Bjerrehuus åbnede kvartfinalen i tårnhøjt tempo og nærmest fløj på sin modstander. Der var ikke kæmpet ét minut, før den 29-årige herningenser var foran 4-0, og kort efter rev han også sin bulgarske modstander ud af madrassen med en smart rulletur til 6-0.

Efter den åbning på kampen styrede Fredrik Bjerrehuus kontrolleret sin sejr i hus med mere afventende brydning i de sidste fire minutter af kampen. Og så brød jublen ellers løs i den danske lejr.

Suveræne sejre på stribe

Vejen til semifinalen har budt på overbevisende sejre for brølstærke Bjerrehuus. I 1/16-delsfinalen vandt han 7-0 over Aleksandrs Jurkjans fra Letland.

Og i ottendedelsfinalen sejrede danskeren med hele 13-5 over japanske Shogo Takahashi, som Fredrik Bjerrehuus ellers tabte til ved VM 2017.

Nu venter der en VM-semifinale senere på dagen mod den regerende verdensmester i 67 kiloklassen, Artem Surkov fra Rusland. Den kamp er programsat til klokken 14 og bliver streamet live af forbundet lige her.

Og der venter en herningensisk deltagelse ved OL i Tokyo næste år.