Islandsk keeper rygtes til FCM

Hákon Rafn Valdimarsson fra Elfsborg kan blive ny backup for Elias Olafsson

14. januar 2022, 10.09

20-årige Hákon Valdimarsson har spillet i svenske Elfsborg siden sommer. Han har fået fem kampe for klubben og gjort det godt. Foto: Christine Olsson/TT/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjyllands unge islandske målmand kan tænkes at få en endnu yngre islandsk målmand som konkurrent og backup.

Superligaens førerhold har ifølge Ekstra Bladet afgivet et bud på den 20-årige målmand Hákon Rafn Valdimarsson fra Elfsborg i Allsvenskan. I går berettede flere svenske fodboldkilder om midtjysk interesse for keeperen på det sociale medie Twitter.

FCM har været på jagt efter en ny konkurrent til islanske Elias Olafsson, siden Jonas Lössl blev udlejet til engelske Brentford med virkning fra 1. januar.

Hákon Rafn Valdimarsson skiftede for bare et halvt år siden fra Grótta i hjemlandet til Elfsborg, hvor han i første omgang blev reserve for svenske Tim Rönning. Men den Rönning missede to kampe med karantæne, greb Valdimarsson chancen og fik lov at beholde pladsen i tre kampe yderligere, efter at Tim Rönning blev klar igen.

Hákon Valdimarsson er på det islandske U21-landshold, og 14. november sad han endda på bænken som tredjemålmand, da Islands A-landshold mødte Nordmakedonien - med Elias Olafsson på banen som førstekeeper.

Ligesom Elias Olafsson har Valdimarsson højden med sig. Han rager 195 centimeter i vejret.

Lokalavisen Borås Tidning, der dækker Elfsborg tæt, skrev følgende om Valdimarsson i deres sæsonbedømmelse:

»Kom ud af ingenting og fik succes, inden han fyldte 20 år, da Tim Rönning fik karantæne. Valdimarsson beholdt pladsen i fem kampe, vandt de fire og holdt nullet i tre kampe. Superindsatsen mod Djurgården og publikumsfesten mod IFK Göteborg stikker positivt ud«

FCM er også blevet sat i forbindelse med en anden ung islandsk målmand i denne måned, nemlig Patrik Gunnarsson. Han er på kontrakt i Brentford, hvor han står spanske Alvaro Fernandez og Jonas Lössl i køen - foruden den langtidsskadede førstemålmand David Raya.

Gunnarsson var i efteråret udlejet til norske Viking FK og har tidligere været udlejet til Viborg og Silkeborg med pæn succes.

Indlæser debat