Plantageløbet vender tilbage

Efter en ufrivillig coronapause er Gludsted Plantageløbet igen klar med ruter til såvel løbere som mountainbikere

Udgivet:14. august 2021, 09.19

Læsetid:1 minut

Torsdag 19. august er der mulighed for at få pulsen op ved Gludsted Plantage­løbet. Foto: Flemming Hansen

GLUDSTED I Gludsted har gymnastik- og idrætsforeningen en mangeårig tradition for at løbe den årlige »By og sportsfest« i gang i uge 33.

Det sker med det store Gludsted Plantageløb, som vender tilbage efter en ufrivillig pause.

- Coronaen har desværre stukket et kæp i hjulet på vore gode arrangementer, hvor vi med baggrund i myndighedernes anbefalinger aflyste »By og sportsfesten« både sidste år, og nu også i år. Vi har ikke turdet satse på, at vi kunne nå at planlægge og afholde den by og sportsfest, som vi er kendt for. Det er bare rigtig træls og ærgerligt, lyder det i en pressemeddelelse fra Kirsten Hoffmann, der er bestyrelsesmedlem i Gludsted GIF.

Men før sommerferien blev Corona restriktionerne lempet, så nu har Gludsted GIF i samråd med DGI besluttet, at 2021-udgaven af det store plantageløb kan gennemføres.

Flere ruter i smuk natur

- Starten går torsdag 19. august klokken 19.00, og som sædvanlig har vi motions-og løberuter for enhver smag, så du vælger selv, om det er på en 5-, 10- eller 15-kilometer-løberute. Ligeledes cykles der også mountainbike på en 21 kilometer lang rute, som vi kan love kommer ud gennem den smukkeste natur, som plantagen kan byde på, ligesom den også udfordrer koordinering og balancekunst på de små dyrestier, der snor sig mellem træerne. Alle ruter er på denne årstid smukt beklædt med lyng - så tøv ikke, og få dig tilmeldt, siger Kirsten Hoffmann.

Trøjer til de første 150

Nordea-fonden har valgt at støtte Gludsted Plantageløbet, og i den anledning vil der være løbstrøjer til de første 150 tilmeldte. Det er først-til-mølle-princip og med forbehold for trøjestørrelser.

Efter løbet er der gratis forfriskninger i form af vand, kaffe, kage og frugt. Der er også gevinster til de hurtigste i hver kategori.

DGI Midtjylland står for tidtagning.