Svømmeklub lukker efter 16 års dvale: Donerer penge til lokale byer

Aaskov Svømmeklub er blevet nedlagt, og det betød gaveregn til det lokale idrætsliv

3. juni 2019, 10.03

Fra arrangementet i Det Legende Hus.Fra venstre i forreste række ses Frederikke Lyrum Sørensen og Dorte Sila fra Skarrild Idræts-forening, Nicolai Christensen og Tonny Dam Jensen fra Det Legende Hus samt Stinna Summers og Erik Poulsen fra Kibæk Idrætsforening. Bageste række fra venstre er bestyrelsesmedlemmer fra Aaskov Svømmeklub: Tove Rahbek, Jytte Jensen, Helle Rahbek, Lene Nielsen og Aage Brund Nielsen. Foto: Privatfoto

Sdr. Felding I 1988 blev Aaskov Svømmeklub oprettet, men siden 2003 har klubben ligget stille. Her 16 år efter har den sidste aktive bestyrelse taget initiativ til at få klubben nedlagt. Det blev formelt gjort på et møde i Det Legende Hus i sidste uge.

- Der har således ingen aktiviteter været i klubben siden 2003, men i hele perioden har der stået et restbeløb på klubbens konto. Så vi besluttede, at pengene skulle ud at gøre gavn. Det var baggrunden for, at vi havde inviteret idrætten i Skarrild, Sdr. Felding og Kibæk til at byde ind med projekter, som kunne have gavn af et lille tilskud, siger Aage Brund Nielsen, der var formand fra 1988 til 2001.

Hver by fik 12.500 kroner, og Skarrild vil bruge dem på leje af hoppeborge til byfesten, mens Sdr. Felding har et ønske om at komme videre med udendørsfaciliteterne ved Det Legende Hus, og Kibæk mangler penge til etablering af e-sport i Kibæk Krydsfelt.

- Vi er glade for, at idrætslivet ville hjælpe os af med vores døde kapital, og så håber vi bare, at vi er med til at bringe deres projekter lidt videre, lyder det fra ham.

Fik kun gravet et hul...