Ny ejer, nyt navn og nye smagsoplevelser i grillbaren i Strøgcentret

Menukortet står til en markant udvidelse, når grillbaren i Strøgcentret efter planen åbner under ny ledelse 1. marts

26. februar 2020, 16.01

Gennem et stykke tid har det ikke været muligt at få stillet sulten hos »Saman’s Grillbar« i Strøgcentret. Men nu er stedet solgt, og den nye ejer har fundet de folk, der skal stå for den daglige drift. Planen er at åbne 1. marts under navnet »Danos«. Foto: Thomas Vang Nielsen

IKAST Snart kan sulten igen stilles hos grillbaren i den sydlige ende af Ikast Strøgcenter.

Ruderne er dækket med aviser, og inde bagved er rengøringen i fuld gang.

Planen er at pille skiltet med »Saman’s Grillbar« ned og hænge et nyt op med navnet »Danos«.

- Dan står for Danmark og os for os alle sammen. Det er et navn, som er nemt at sige og nemt at huske, fortæller Wajih Aldibo, der er 45 år og fra Syrien.

Han har boet i Danmark i fem år, hvor han har adresse i Odder.

Grillbaren er købt af Mohammad Fares Alsatof, som ejer frisørforretningen på den modsatte side af gaden. Han koncentrerer sig dog om ejendomsadministration og har derfor en frisør ansat.

Da Mohammad Fares Alsatof fik muligheden for at investere i grillbaren, var det nærliggende at spørge vennen gennem fire år - Wajih Aldibo - om han vil tage del i den daglige drift af spisestedet, samt være med til at udvikle det nye koncept.

Den ægte falafel

Dét ville Wajih Aldibo gerne.

- Vi åbner noget, som ikke findes i Ikast lige nu, forklarer den 45-årige syrer, som får daglig assistance fra en kollega med 10 års erfaring i fastfood-branchen.

- For os er det ikke bare en pølsevogn. Det skal være kendt som et sted med mange valgmuligheder, siger Wajih Aldibo og uddyber:

- Det skal ikke bare være en normal sandwich- og grillbar. Folk skal være mætte og tilfredse, så de kommer igen. Det bliver en blanding af mellemøstlig mad og traditionel dansk grillmad. Syrisk mad. Falafel og meget mere.

Den specielle sovs

Netop falafel spiller en stor rolle i valget om at blive bestyrer af »Danos«.

- Jeg har boet her i Danmark i fem år, og ingen steder har jeg kunnet købe en falafel, som er lavet på den helt ægte måde, siger Wajih Aldibo.

Han har ledt længe efter en leverandør af en speciel sovs, som giver den rette smag af hjemlandets køkken. Nu er leverandøren fundet, og Wajih Aldibo glæder sig til at præsentere sin mad for Ikastboerne.

Mange slags burgere

Menukortet udvides ikke kun med falafel.

- Vi får rigtig mange forskellige burgere på menuen. Både de helt klassiske, og de mere specielle. Og der vil være nogen i forskellige størrelser og prisklasser. Vi skal have noget unikt. Ud over burgere får vi cirka 15 retter, så man kan også få salater, hot wings, kyllingenuggets og pommes frites, fortæller Wajih Aldibo, som forventer at kunne åbne »Danos« 1. marts.