Nerver på i arenaen: HC Midtjylland havde nær smidt sikker sejr

HC Midtjylland førte med seks mål men skulle til sidst være glade for den smalle sejr over Tønder på 32-31

24. september 2021, 21.07

Mathias Nikolajsen i aktion mod Tønder. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Efter en nervøs slutfase lykkedes det for HC Midtjylland at hive en sejr i hus i hjemmekampen mod TM Tønder fredag aften. HCM vandt knebent med 32-31, efter ellers at have ført solidt undervejs.

I opgørets første fase fik forsvaret ikke nær så godt fat, som det var tilfældet i sidste weekends fornemme udesejr over HØJ Elite.

HCM’erne skulle med andre ord lige i gang, og gæsterne fra Tønder indledte kampen med selvtillid efter at have hentet fem point i holdets tre første kampe i sæsonen.

TM Tønder, der i øvrigt havde selskab af en flok entusiastiske fans i Sportscenter Hernings nye arena, var typisk foran med et mål eller to indtil midt i første halvleg, men så begyndte hjemmeholdet at få fat.

Både forsvar og angreb kom i gang, og HCM forvandlede 10-12 til 15-12 og 18-13.

Ved pausen førte HC Midtjylland med tre, 19-16.

Læs også
Se billederne: HC Midtjylland vinder gyserkamp
Abonnement

Gæsterne svarede igen

I anden halvleg var der flere gange tegn på, at HCM ville løbe fra Tønder på måltavlen. Føringen kom op på seks mål, men gæsterne fra grænselandet blev dog ved med at hænge på, og godt midtvejs i anden halvleg var HCM’s forspring nede på tre igen. Nicolai Mortensen i HCM-målet gjorde sit med en stribe redninger i den periode, men Andreas Haagen i det modsatte mål tog også fra.

Tønder kom helt op på minus én, og nervøsiteten bredte sig i arenaen. Rasmus Madsen kom ind fra bænken og scorede et par vigtige mål, men der var også en dyr fejlaflevering fra Andreas Madsen i slutfasen.

Til sidst var det ren nervøsitet hos HCM - og gejst hos Tønder, som modsvarede HCM’s scoringer konstant til minus én.

Mathias Nikolajsen scorede sit ottende mål et halvt minut før tid til 32-30, men Tønder reducerede resolut. I de sidste sekunder lykkedes det dog for HCM at holde fast i bolden, og så kunne jublen bryde løs.

Med sejren er HC Midtjylland oppe på seks point for fire kampe. Næste opgave er Otterup på udebane på næste lørdag.

Læs også
HCM-træner: Det var en relativt sikker étmålssejr
Abonnement

Indlæser debat...