Så klappede fælden: To unge mænd anholdt for at svindle ældre borgere for 60.000 kroner

To unge mænd fremstilles i grundlovsforhør for at svindle sig til 60.000 kroner hos ældre borgere i Herning og Holstebro kommuner

Udgivet:08. juni 2023, 12.27

Læsetid:1 minut

To unge mand skal torsdag fremstilles i et grundlovsforhør. De er mistænkt for at svindle nogle ældre for et større pengebeløb. Foto: Martin Ballund

4 måneder siden

HERNING Midt- og Vestjyllands Politi har i onsdag efter kortvarig efterforskning anholdt to personer for flere forhold af svindel af ældre borgere i Herning og Holstebro kommuner.

Det fortæller politiet i en pressemeddelelse. De sigtede er to unge mænd på 17 og 18 år, og politiet oplyser til Folkebladet, at de to mænd begge har bopæl i Ikast-Brande Kommune.

De er mistænkt for 6. og 7. juni at have kontaktet ældre borgere telefonisk og udgivet sig for at være fra de ældre borgeres bank. Herefter er de forurettede blevet overtalt til at udlevere deres betalingskort og koder til en person, der mødte op på deres bopæl.

Kort efter blev der i alt hævet cirka 60.000 kroner i kontanter i nogle nærliggende hæveautomater.

Det er desværre udbredt

Denne type kriminalitet er desværre udbredt, og Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer borgerne til at passe godt på deres følsomme oplysninger.

- Det er ingen hemmelighed, at gerningsmændene går målrettet efter den ældste del af befolkningen. Det er derfor vigtigt, at vi hjælper hinanden med at få spredt budskabet om at passe godt på bankoplysninger. Har du en ældre mor eller far, så tag en snak med dem om aldrig at udlevere koder eller betalinskort. Hverken over telefonen eller fysisk til personer, siger Erik Hykkelbjerg, der er politiassistent i forebyggelsesafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

Der vil blive afholdt Grundlovsforhør i dag klokken 13.00 i Retten i Holstebro med krav om varetægtsfængsling.

Det forventes, at der vil blive anmodet om lukkede døre.

Læs også
Fra døgnrapporten: Ældre kvinder udsat for tricktyveri - det ene dankort blev misbrugt for 10.000 kroner Fra døgnrapporten: Ældre kvinder udsat for tricktyveri - det ene dankort blev misbrugt for 10.000 kroner
Læs også
Fra døgnrapporten: Ældre kvinder udsat for tricktyveri - det ene dankort blev misbrugt for 10.000 kroner
Undgå at blive snydt

Udlever aldrig dine kort og oplysninger til fremmede.

Udlever aldrig dine koder.

Hvis du er i tvivl, så afbryd samtalen og ring til bankens hovednummer.

Hvis det er gået galt, så anmeld det til politiet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi