En fodboldfan, tidligere major, regnskabschef og god ven, der vil blive savnet

11. november 2021, 09.35

Foto: Adobe Stock Photo

MINDEORD Poul Pilgaard, Herning har indsendt mindeord om Henry Ødgaard, der er død i en alder af 91 år:

En inkarneret Silkeborg-fodboldfan har forladt os, 91 år gammel. Henry Ødgaard, Bellisvej 40, Herning, afgik ved døden 31. oktober.

Efter en revisoruddannelse fulgt af værnepligten på Varde kaserne blev han uddannet til løjtnant af reserven og fortsatte med rådighedstjeneste i mere end 25 år. Ved sin afsked var han avanceret til major.

Han tiltrådte herefter en bogholderstilling hos inventarfirmaet Mogensen & Nielsen i Lind. Efter en årrække her tiltrådte han i 1977 en stilling som regnskabschef hos Rowenta A/S, Danmark. Erhvervskarrieren afsluttedess med en stilling som regnskabschef ved Diakonhjemmenes hovedkontor i Vejle.

Henry Ødgaard blev en særdeles aktiv Lind-borger med indsats i Lind Old Boys (LOB) fodbold - nok lidt mere passioneret end evnet - bordtennis, svømning og gymnastik, Lind-revyerne - forrygende aktiv både med tekster og fremførelse af store karakterer som for eksempel »Hunepræsten«, lørdagsmotion efterfulgt af lørdagsgrisen på Uldjydekroen i Lind med sildemad øl og snaps.

Læs også
Nekrolog: 91-årige Henry Ødgaard havde blik for livet
Abonnement

Med hustruen Ruth forsøgte hans sig også med moderne dans.

Gennem årene blev han en habil forfatter til sange til festlige lejligheder, til stor glæde for familie, venner og mange andre. Disse blev komponeret ved klaveret, som han mestrede ganske habilt. Dette medførte i øvrigt en fast aftale med flere plejehjem om succesfulde musikalske underholdningseftermiddage.

Han var meget glad for sin Ruth og børnene Malene og Morten og børnebørn.

Omkring 1970 købte de grund på Gjellerodde og byggede et dejligt sommerhus, der siden er blevet overtaget af sønnen Morten. Her startede de en karriere som seniorgolfere.

Henry var et mangeårigt og skattet medlem af Frimurerlogen - Sankt Johanneslogen »Hardia«, hvor han opnåede højeste grad.

Mit personlige venskab med Henry startede i 1956 på Varde Kaserne, hvor jeg fungerede som chef på regnskabskontoret, og har været dejlig tæt og festligt i alle 65 år.

Ruth og Henry dyrkede en stor familie og vennekreds meget aktivt. Henry var ganske enkelt altid aktiv og passioneret med alt det, han beskæftigede sig med.

Henry, for pokker, du vil blive savnet af os alle.

Indlæser debat