110-årige Karla er Danmarks ældste: - Det betyder meget for mig at have familie og gode venner

Hernings ældste - og Danmarks ældste - føler sig heldig ved at bo i sin lejlighed midt i Herning og ved at have nære relationer

Udgivet:05. maj 2018, 12.08

Læsetid:5 minutter

110 At hun er den ældste i Danmark, tænker Karla Lindholm Jensen fra Herning ikke meget over. Det er vel mest os andre, der går op i det.

Om at blive så gammel siger hun:

- Jeg synes, familien betyder mest for en, og det har betydet meget for mig at have gode venner. Det er ikke alle, der har det. Jeg skal have hjælp, og hvis ikke jeg havde haft min søn og Lissy (Tvilum, red.), gik det ikke at være her. Det er aldrig det samme at være på et plejehjem som herhjemme - og vi har det godt sammen.

Hun siger, at hendes dagligdag er udmærket, og at hun jo får hjælp til det meste. Ligesom andre ældre eller gamle mennesker, der modtager hjælp fra hjemmeplejen, oplever hun imidlertid en strøm af forskellige hjælpere, som af og til skal have forklaret det ene og det andet.

Blandt andet derfor er det så afgørende med de nære relationer, og at der er nogen, som kender ens personlige historie.

Det skal være festligt...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind