August er en god lejrmåned

60 FDFere fra Kibæk tager i dag, fredag, på lejr ved Vejers Strand

2. august 2019, 11.30

En meget stor gruppe FDFere fra Kibæk tager til Vejers Strand fra i dag til på tirsdag. Privatfoto

KIBÆK Sommer, sand og strand. Det er overskriften og temaet for årets højdepunkt i FDF Kibæk, nemlig sommerlejren, som foregår fra i dag, fredag, til på tirsdag.

- Vi har i år rykket sommerlejren til august måned, og at dømme efter deltagerantallet har det været en god idé, fortæller kredsleder Roan H. Pedersen.

Tidligere lå lejren på faste dage i juli.

- Sommerlejren er en stærk tradition i kredsen, og hvert år har sit eget tema, siger kredslederen.

Et særligt godt sammenhold

I år går turen til Vejers Strand og det er en fælles lejr for alle kredsens medlemmer.

- En del af kredsens medlemmer var midt i juli i Østrig, som del af en tur for kredse fra hele Vestjylland. Mange af dem har også valgt at deltage på kredsens egen sommerlejr, og det glæder vi os over. Det giver et særligt godt sammenhold mellem børn, unge og voksne, når vi tager på lejr sammen. Det giver en samhørighed at lege, spise og grine sammen, siger Roan H. Pedersen.

Temaet med »sommer, sand og strand« er naturligvis valgt på grund af lejrens beliggenhed.

Vardeborg, som danner rammen om sommerlejren, ligger i første klitrække ud mod Vesterhavet.

Kredsens ledere har planlagt aktiviteter, der udnytter beliggenheden midt i sandklitterne, og således skal deltagerne både bygge sandslotte, flyve med drager og på et stort løb rundt i det nærliggende sommerhusområde.

Hver dag er der siesta midt på dagen, så der kan slappes af eller leges efter egne idéer. Lejren har egen slikbutik, Tutten, så man kan købe lidt godter.