Fem FCM’ere er der i forvejen: Portugisisk klub bekræfter aftale med FCM

CD Mafra fra den næstbedste portugisiske række oplyser på deres hjemmeside, at de 31. maj formaliserede et partnerskab med FC Midtjylland

Udgivet:02. juni 2023, 08.15

Læsetid:2 minutter

Ousmane Diomande (i.m.) er et godt eksempel på, hvad FC Midtjylland kan bruge sit partnerskab med CD Mafra til. Den fysisk stærke stopper hentede spilletid og udviklede sig enormt i løbet af et halvt år i klubben og blev derefter solgt videre med stor fortjeneste for FCM. Foto: Jørn Deleuran

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

4 måneder siden

FODBOLD Det er snart otte måneder siden, nyheden bredte sig om, at FC Midtjylland havde købt sig ind i den portugisiske klub CD Mafra. Det var Tipsbladet.dk, der meldte nyheden først herhjemme.

Nu bekræfter den portugisiske klub, at den har formaliseret et partnerskab med FC Midtjylland. Aftalen blev indgået 31. maj, meddeler CD Mafra på sin hjemmeside.

- CD Mafra har fundet en familie i Danmark til at etablere et længe eftersøgt partnerskab.

- Vi informerer vores partnere, fans og supportere om, at vi i går, den 31. maj 2023, formaliserede en aftale med FC Midtjylland, der gør os stærkere, lyder det på klubbens hjemmeside.

FC Midtjylland har indtil videre ikke meldt noget ud om et formaliseret samarbejde med Mafra. Men det er kendt viden, at Ulvene har sendt adskillige spillere til klubben inden for det seneste halvandet års tid.

Den første var Ousmane Diomande, der udviklede sig så godt i Mafra, at FC Midtjylland kunne sælge ham videre til storklubben Sporting CP for en transfersum, der angiveligt kan løbe op i 90 millioner kroner med bonusser.

Aktuelt har CD Mafra hele fem spillere med FCM-tilknytning i sin trup. Midterforsvarerne Pablo Ortiz og Ousmane Diao er sammen med kantspilleren Obule Sunday Moses udlejet fra FCM til klubben, der har hjemme lidt uden for hovedstaden Lissabon. Forsvareren Hosine Bility skiftede sidste sommer permanent fra FCM’s akademi til Mafra, og i januar blev Chris Kouakou solgt dertil.

CD Mafra sluttede sæsonen på sjettepladsen i den næstbedste portugisiske række, Liga Portugal 2.

Herning Folkeblad har været i kontakt med FC Midtjylland, men klubben ønsker ikke at kommentere på det portugisiske samarbejde "for nuværende".

Læs også
Savnede spilletid: FCM sender afrikansk flop til Portugal Savnede spilletid: FCM sender afrikansk flop til Portugal
Læs også
Savnede spilletid: FCM sender afrikansk flop til Portugal
Læs også
Fik aldrig debut: FCM sælger ung forsvarer til Portugal Fik aldrig debut: FCM sælger ung forsvarer til Portugal
Læs også
Fik aldrig debut: FCM sælger ung forsvarer til Portugal
Læs også
FCM forlænger med talent og lejer ham ud til nye portugisiske venner FCM forlænger med talent og lejer ham ud til nye portugisiske venner
Læs også
FCM forlænger med talent og lejer ham ud til nye portugisiske venner