Mindeord: Familien og naturen fyldte i hendes hjerte

Udgivet:20. juni 2022, 17.43

Læsetid:2 minutter

Sonja Marie Jensen blev 93 år. Foto: Privatfoto

MINDEORD Flemming Bjørner Jensen har sendt disse mindeord om sin mor, Sonja Marie Jensen, H.C. Ørsteds Vej 26 B st., tidligere Finsensgade 41, Herning, som er død, 93 år:

Sonja Marie Jensen var født og opvokset i Ilskov. Da hun kom ud af skolen, arbejdede hun i en planteskole ved Ilskov, og i forbindelse hermed mødte hun som ganske ung min far Paul Bjørner Jensen, der på det tidspunkt aftjente sin værnepligt som CB (civilbeskyttelse) ved den tyske flygtningelejr i Gedhus.

Mine forældre blev gift i 1948 og bosatte sig i Finsensgade i Herning. Her boede de i over 50 år - først i nr. 39 og senere i nr. 41, indtil de flyttede i lejlighed på H.C. Ørsteds Vej. De nåede at være gift i 71 år, inden min far døde i 2019 som knap 98-årig. Mine forældre har gennem hele deres lange ægteskab støttet og hjulpet hinanden og været tæt forbundne. Også familien havde en stor plads i min mors hjerte - søn, svigerdatter, børnebørn og oldebørn.

I de første år i Herning havde min mor arbejde på fabrik, og senere arbejdede hun i en årrække i hjemmeplejen.

Da hun gik på efterløn, blev hun valgt ind i menighedsrådet ved Herning Kirke, hvor hun var medlem i 12 år og bestred forskellige tillidsposter, blandt andet i aktivitetsudvalget og besøgstjenesten. Hun var med til at starte sogneeftermiddage i Nørregade, og sammen med min far tilrettelagde hun årlige sogneudflugter.

Kendetegnende for min mor var hendes interesse for naturen. Sammen med min far har hun tidligere brugt mange timer på lystfiskeri, især ved Karup Å. De har nydt deres cykelture og køreture ude i naturen - og også deres sommerferier gennem mange år i Lerkenfeld, hvor der var gode muligheder for at fiske i Lerkenfeld Å. Senere blev det til sommerferier i sommerhus ved Ho Bugt.

Sonja Marie Jensen efterlader sig sin søn og svigerdatter, tre børnebørn med ægtefæller/kæreste og syv oldebørn.

Indlæser debat