Lettere at få test: Sundhedshus i Ringkøbing med på liste

5. november 2020, 12.22

Sundhedshuset i Ringkøbing kan nu også teste for covid-19 inden indlæggelser og behandling på sygehuse. Foto: Martin Ballund

RINGKØBING-SKJERN Region Midtjylland udvider nu muligheden for at blive testet for covid-19 for de, der skal til behandling eller indlægges på et sygehus.Fra mandag 16. november er det muligt at blive testet i sundhedshuset i Ringkøbing, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- For nogle borgere har det været ret upraktisk, at de først skulle transportere sig fra for eksempel Grenaa til Randers eller fra Skive til Viborg for at blive testet for covid-19, for derefter at køre hjem igen og vente på svaret - inden de - med en negativ test - kunne møde op til den aftalte behandling, erkender regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Det har længe været nødvendigt at være covid-fri, før behandling på blandt andet hospitaler. Testen har man skulle til enten hospitalet eller et af de større testcentre for at få lavet. Anders Kühnau er derfor tilfreds med, at det nu også er muligt at få taget den type test ved sundhedshusene i Ringkøbing og Lemvig fra mandag 16. november.