Hvad sker der: Sort uheld eller hvad?

Genforeningsstenen i Aulum Lystanlæg ligner ikke sig selv

18. februar 2020, 12.36

Genforeningsstenen i Aulum Lystanlæg har ikke set sådan ud altid, men hvad er der sket? Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM En sort skygge breder sig over Danmark. Ikke sådan over alt og over hele virkeligheden, men over de bogstaver, der står på genforeningsstenen i Aulum Lystanlæg.

Normalt er det en journalists opgave at finde svaret, men i dette tilfælde spørger vi jer læsere: Hvad er det?

Det billede, der ligger på hjemmesiden genforeningssten.dk, viser den samme sten med lidt sorte aftegninger, men de virker mere naturlige som et farvespil i granitten.

Den sorte plamage, der breder sig fra venstre hjørne og ned over stenen, virker mere som noget maling - eller måske noget sod - uden at avisens udsendte dog har været i gang med Ajax.

Hvis nogle ved, hvad der er sket med stenen, må de gerne kontakte redaktionen på ovenstående mailadresse.

I gårsdagens avis skrev vi, at Grænseforeningen opfordrer til, at man i anledning af 100-året for Genforeningen laver arrangementer ved de 563 sten rundt i landet, der blev rejst i anledning af Sønderjyllands genforening med resten af riget. Grænseforeningen har udpeget 14. maj som dagen, hvor foreninger eller skoler - ja, hvem som helst - under mottoet »Genforening dit fællesskab« laver et arrangement ved en sten.

Netop stenen i lystanlægget i Aulum vil være velegnet til sådan en markering, da der er rigeligt med plads til festligholdelsen.