Efter tre sejre på stribe: Klart nederlag til Blue Fox

Aalborg Pirates var skarpest og vandt 5-2 i Herning

27. november 2020, 21.39

Mathias Bau Hansen var involveret i begge Herning-mål i nederlaget til Aalborg. Foto:Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Efter tre sejre på stribe kom Blue Fox fredag aften ned på isen igen. Hjemme i Kvik Hockey Arena tabte holdet 2-5 til Aalborg, der vandt sidste periode 3-0.

Første periode var uden de helt store chancer, og Blue Fox-spillerne virkede måske en anelse matte og haltede i flere situationer lidt efter nordjyderne, der virkede til lige at have en gear mere i flere situationer.

Største Herning-chance tilfaldt Mark MacMillan i et powerplay.

I anden periode kom der gang i målscoringen. Gæsterne scorede til 1-0 efter mindre end to minutter. Patrick Madsen var ikke konsekvent med pucken i egen zone, og så blev Josh MacDonald spillet fuldstændig fri til en nem scoring.

Midtvejs i perioden fik Blue Fox udlignet. Flot sammenspil mellem Markus Jensen og Mathias Bau gav chancen til sidstnævnte, der ikke svigtede helt inde under mål.

Kort efter tog Aalborg føringen tilbage på lidt af et kludemål. Den tidligere Herning-spiller Thomas Spelling lagde fra en meget spids vinkel pucken på mål. Keeper Simon Nielsen så tilsyneladende slet ikke pucken, der gled mellem hans benskinner og i nettet. Det må være det, man kalder en heldig og tilfældig scoring.

Føringen varede fem minutter. Så kunne Brodie Dupont udligne, da Blue Fox endelig fik sat et godt powerplay op. Den disciplin havde ellers haltet gevaldigt op til det tidspunkt - i både i denne kamp og de seneste kampe. Mathias Bau var denne gang i oplæggerens rolle, da han så, at Brodie Dupont pludselig stod helt fri ved den fjerneste stolpe.

2-2 før de sidste 20 minutter.

Tidlig scoring

Tidligt i sidste periode kom Aalborg foran nok en gang. Herning-mandskabet blev fanget på isen efter en icing, og spillerne så til sidst meget trætte ud. Jeppe Jul Korsgaard udplacerede Simon Nielsen.

Herfra var der ikke meget i Blue Fox. De gjorde det hele ikke nemmere for sig selv med to udvisninger med kort mellemrum. Det betød, at Blue Fox spillede tre mod fem i næsten et helt minut. Det klarede de sig dog fint igennem.

Men med tre minutter tilbage punkterede landsholdsspilleren Julian Jakobsen kampen. Han vandt pucken lidt ude i siden, trak ind foran mål uden at blive presset og smækkede skiven hårdt i mål.

Herefter tog Blue Fox Simon Nielsen ud af målet og erstattede ham med en markspiller. Det blev dog straffet med det samme, da Victor Panelin-Borg gjorde det til 5-2.

Blue Fox spillede igen søndag. Det er på udebane i Frederikshavn.