Atalanta lejer Simon Kjær i Sevilla

Den tidligere FCM-stopper returnerer til italiensk fodbold på en lejeaftale

4. september 2019, 07.19

Den tidligere FCM-profil og nuværende landsholdsanfører Simon Kjær (t.v.) skifter atter klub - i resten af sæsonen skal han repræsentere italienske Atalanta. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Anføreren for det danske fodboldlandshold, den tidligere FC Midtjylland-spiller Simon Kjær, skifter med omgående virkning til Serie A-klubben Atalanta på en lejeaftale.

Det skriver den italienske klub på sin hjemmeside, og spanske Sevilla, der ejer centerforsvareren, bekræfter også aftalen.

30-årige Simon Kjær skiftede for to år siden fra tyrkiske Fenerbahce til Sevilla, men i denne sæson har danskeren ikke været en del af holdet i den spanske klub.

Atalanta får i første omgang gavn af midtstopperen i resten af indeværende sæson, men klubben har sikret sig en købsoption i kontrakten.

Skiftet betyder samtidig, at danskeren får mulighed for at spille Champions League, da Atalanta med en tredjeplads i Serie A i den forgangne sæson sikrede sig adgang til den prestigefyldte klubturnering.

I Champions League er Atalanta i gruppe med Manchester City, Shakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb.

Simon Kjær var en del af FC Midtjyllands akademi som ungdomsspiller, og han nåede også én enkelt sæson - i 2007/2008 - for »ulvene«, inden stortalentet blev solgt for 30 millioner kroner til den italienske klub Palermo. Kjær har tidligere været udlejet til AS Roma samt været på kontrakt hos tyske Wolfsburg og franske Lille.