Borgmester: Håber grænser åbnes

- Ingen bekræftede nye smittede de seneste 10 dage i kommunen, sagde borgmesteren på byrådsmøde og advarede om nødlidende erhverv

20. maj 2020, 12.52

Borgmester Hans Østergaard (V) håber byrådet i juni kan holde fysisk møde. Foto: Ole Skydt

RINGKØBING-SKJERN Ringkøbing-Skjern Kommune har de seneste 10 dage ingen bekræftede nye smittede og er nu kommet med på listen over en lang række kommuner, hvor smittetrykket er endog meget lavt.

Borgmester Hans Østergaard (V) slog de optimistiske toner an på byrådsmødet tirsdag.

- Jeg tror fuldt og fast på, at den udvikling fortsætter og håber bestemt på, at regering og folketing nu åbner langt mere op, og herunder at grænserne genåbnes, eller som minimum at ferie i Danmark gøres til et anerkendelsesværdigt formål. Corona-krisen er på kraftig retur, og der er færre end 30 indlagte i hele Jylland og på Fyn, sagde borgmesteren.

Flere vil bukke under

Krisen har ifølge borgmesteren mange alvorlige følger, både menneskeligt og økonomisk.

- Mange borgere er mere eller mindre isoleret og uden kontakt med omverdenen. Dertil kommer manglende behandlinger på sygehusene, færre der opsøger læge for at komme i behandling med mere, fortsatte borgmesteren.

Mange erhverv, herunder turismeerhvervet er ifølge borgmesteren nødlidende og har hårdt brug for at der igen kommer gang i hjulene.

- Flere vil utvivlsomt bukke under og se deres livsværk smuldre og blive ramt af konkurser, og der vil i kølvandet på dette komme en række af menneskelige tragedier. Det er fejlagtigt at tro at følgerne af nedlukningen kun er af økonomisk karakter, sagde borgmesteren og fortsatte:

- Der er også mange store menneskelige konsekvenser. Med det kraftige fald i indlagte og det lave smittetryk er det, som jeg ser det, tid at komme videre.

Der er ifølge borgmesteren ikke noget at vente på.

- Lad os nu igen komme tilbage til noget der bare ligner en normal hverdag, lød opfordringen fra Hans Østergaard.

Byrådsmødet var det tredje i rækken af virtuelle møder.

- Jeg håber, det er det sidste og forventer til juni at kunne byde velkommen til et byrådsmøde med fysisk tilstedeværelse. Det ser jeg frem til, sagde borgmesteren.