Lærerformand i Herning: Få det bedste ud af lukkede skoler - og giv turbo bagefter

Lærerforeningens formand Helen Sørensen forventer at skolerne vil holde eleverne til ilden

12. marts 2020, 09.05

Lærerformand Helen Sørensen forventer, at skoler og lærere nok skal give eleverne opgaver, hvor det giver mening, selv om skolerne lukker de næste to uger. foto: henrik ole jensen

HERNING Fra på mandag og to uger frem vil alle elever i folkeskolen have fri.

Det har regeringen besluttet. Lukningen af skolerne - og alle andre uddannelsesinstitutioner - skal bremse spredning af coronavirus.

Formanden for Herningegnens Lærerforening, Helen Sørensen, anerkender regeringens beslutning om at lukke dele af Danmark ned.

Opgaver med mening

- Jeg har fuld respekt for og tillid til, at det er det, der skal til. Opgaven for lærere og ledelse på skolerne bliver nu at sætte ting i værk, der er så gode og meningsfulde for børnene som muligt. Jeg har fuld tillid til, at den opgave skal skolerne nok klare. For vi kan alle sammen noget andet, end det vi tror vi kan, hvis vi skal, siger lærerformanden.

Turbo på

Lærerforeningen dækker Herning og Ikast-Brande kommuner og har 1300 aktive medlemmer. De får løn og forventes at stå til rådighed, selv om skolerne lukker.

- De små skolebørn skal nok hjem og lege. Men for de ældre elever bliver det helt klart en opgave for skolerne at finde ud af, hvilke opgaver de kan få med hjem. Det skal være noget, der giver mening for skolen, for eleverne, for lærerne og for forældrene. Og så må man jo sætte turbo på tingene i undervisningen, når det her er forbi. For det er en umulig opgave at holde undervisningen kørende fuldt ud, siger Helen Sørensen.

Mere end 9000 børn går rundt på Herning Kommunes 25 folkeskoler og friskoler.

Skaf egen pasning

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde på pressemødet onsdag aften, at skoler og dagtilbud ikke lukker nu men først fra på mandag.

De lukker ikke nu, fordi regeringen ikke forventer, at alle kan have pasningsmuligheder klar allerede til i dag torsdag.

Statsministeren opfordrede dog til, at familierne tager deres børn ud af vuggestue, dagpleje og børnehave allerede fra i dag, hvis de har pasning til dem.

Flere end 4300 børn bliver i dag passet i kommunale og private dagtilbud i Herning Kommune.