Standpunkt: Jeg hørte en god Herning-historie ...

23. januar 2020, 07.08

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Jeg hørte en rigtig god Herning-historie forleden. Som jeg vil tillade mig at dele med Folkebladets læsere.

Jeg løb forleden på Lene Dyrby Andersen og Ole Jørgensen, som ejer Dyrby’s på Torvet, og vi fik en hyggelig snak om stort og småt i byen.

De fortalte om en tysk familie, der havde gæstet Dyrby’s - med hænderne fulde af indkøbsposer fra Hernings butikker.

Familien holdt ferie ved Henne, så det var ikke nærliggende lige at smutte til Herning for at shoppe.

Men familien fortalte, at den var meget håndboldinteresseret, og fordi den flere gange havde hørt om og set mesterskaber fra Herning i medierne, havde den besluttet, at den ville op og se, hvilken by, der mon stod bag Boxen og de mange velfungerende håndboldturneringer.

Så selv om der på daværende tidspunkt ikke var et større arrangement i byen, som lokkede dem hertil, kom den tyske familie alligevel herop for at se Herning, handle her, spise og drikke. Altså benytte sig af byen og bruge nogle penge her.

Det er da en god historie, at Hernings investeringer og involveringer i oplevelser bærer frugt, selv i perioder hvor her ikke er større arrangementer.

Fordi der bliver lagt mærke til, hvad byen formår - også af folk i udlandet.

Herhjemme har Herning også for længst markeret sig som eventby og er kendt for sport og kultur - og et godt erhvervsklima.

Det bekræfter en omdømme-analyse, som Herning Kommune med års mellemrum får foretaget. Den nyeste er om 2019 og skabt på baggrund af TNS Gallups spørgeskemaer til over 2200 danskere i en repræsentativ undersøgelse.

Som fortalt i Herning Folkeblad i sidste uge, viser den netop offentliggjorte undersøgelse, at udover at være kendt som »en by i Jylland«, så er Herning Kommune primært kendt af danskerne for Jyske Bank Boxen, MCH og FCM - samt for koncerter og større sportsturneringer som VM i henholdsvis herre- og damehåndbold, VM i ishockey og Giro d’Italia.

Mange af de adspurgte mener, at Herning er en spændende by, at den har et omfattende og varieret udbud af fritidsoplevelser, og i forhold til den tilsvarende analyse i 2015 er der flere, der vurderer midtbyen højere som blandt andet et godt sted at gå på café eller restaurant.

Sådan et omdømme - og ikke mindst selve arrangementerne - tiltrækker uden tvivl gæster og nye events til byen og skaber dermed kunder, penge i kasserne rundt omkring i kommunen og arbejdspladser til borgerne.

Og aktiviteterne og attraktionerne skaber liv i området, oplevelser og andre muligheder for os, der bor her, end man har i de fleste andre kommuner af vores størrelse.

Herning er som alle andre kommuner udfordret af og fattes penge til kernevelfærden og de evigt stigende udgifter på en række områder. Her er også meget at slås med.

Men alt andet lige har Herning et bedre fundament og udgangspunkt til at klare de mange kerneopgaver end de mange kommuner, hvor der ikke er investeret i oplevelsesindustri og udviklet aktiviteter og muligheder, der trækker gæster og penge til.

Når det regner på bageren, drypper det som bekendt på dejen.

Læs tidligere Standpunkt her:

Fra 15. januar:
Standpunkt: Gøttsches lukning bør være en øjenåbner
Fra 8. januar:
Standpunkt: Og månen er lavet af grøn ost
Fra 18. december:
Standpunkt: Glædelig jul og godt nytår