Social blindhed over for verdens allerfattigste

Udgivet:27. august 2016, 06.30

Læsetid:3 minutter

Jens Colding.

Jens Colding Gl. Thyregodvej 67, Brande

7 år siden

ALTERNATIVET Jeg var egentlig godt tilfreds med, at der før sidste folketingsvalg opstod et parti, som ville forsøge at forstå og føre politik på en anderledes måde, og som stod frit i forhold til valget mellem den røde og den blå fløj. Det lød jo rigtig godt, men er blevet skudt kraftigt i sænk af formanden, Uffe Elbæk, som bedyrer, at han aldrig nogensinde ville kunne pege på en borgerlig regeringsleder. Så meget for det frie valg.

Nu siger så partiets finanspolitiske ordfører, en vis Fock, at hun ikke tror på finansministeriets regnemetoder, men har mere tiltro til sine egne.

Under alle omstændigheder forsømmer Alternativet ikke nogen lejlighed til at fremhæve, hvor hjertensgode de er, og hvor meget de tager ansvar for denne verdens svageste.

Det er svært at få til at rime med, at en gennemførelse af deres politik ikke alene vil umuliggøre et rimeligt liv for dette samfunds svageste, men også vil fjerne eksistensgrundlaget for én-to milliarder mennesker på vores klode.

Så mange mennesker lever nemlig på det absolutte eksistensminimum. De har bogstaveligt ikke til dagen og vejen, de er plaget af selv de banaleste sygdomme, deres hygiejniske vilkår er ubeskrivelige og sult og død er deres følgesvende. De tilbereder deres varme mad over bål, og kød er en næsten utænkelig luksus.

Vi taler om store befolkninger i Indien, Pakistan, de arabiske lande og Afrika for at nævne nogle af alt for mange.

For at de kan finde udveje fra deres udsigtsløse fattigdom er adgangen mad og energi elektricitet) en uomgængelig betingelse.

Men sådan ser Alternativet og resten af venstrefløjen ikke på det. Som Hanne Reintoft for ikke længe siden sagde: Der er en gennemgribende social blindhed blandt de venstreorienterede over for samfundets allersvageste.

Hun kunne ikke have mere ret!

For hvad er nemlig Alternativets forslag til at løse disse overmægtige problemer? Jo, de vil indføre økologisk landbrug ud fra nogle forvirrede forestillinger om, at det vil gavne vores klode, og i det hele taget er sundere. Det er helt hen i vejret. Hvad, der er et faktum, er, at udbyttet fra økologisk landbrug er omkring 40 procent mindre end fra det konventionelle landbrug. Det vil andet lige medføre voldsomme prisstigninger på almindelige fødevarer, så det bliver noget, som er forbeholdt det velaflagte cafelatte-segment, mens enkefru Jensen får det virkelig svært, og verdens allersvageste må se en ildevarslende tid i møde.

Og så vil de så også omlægge klodens energiforsyning til grøn energi. Jamen, herregud. Den såkaldt alternative eller grønne energi forsyner højt sat med tre procent af den forbrugte energimængde. Og enkefru Jensen betaler og betaler PSO-afgifter, forsyningssikkerhedsafgifter og fanden og hans pumpestok og for verdens fattigste er det virkelig til at se enden.

Jeg synes, at Alternativet - og vi kan godt tage venstrefløjen med - burde indse, at politik ikke er en studentikos diskussionsklub; der er faktisk alvorligere ting på færde.