Usmageligt politisk makværk

Udgivet:18. marts 2022, 14.07

Læsetid:2 minutter

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

Af Knud Nielsen. Nørreåvej 11 Sunds, folketingskandidat for Nye Borgerlige

11 måneder siden

FORSVARET Socialdemokraterne, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og SF står bag den nye aftale om forsvaret. Kort fortalt skal vi øge forsvarsbudgettet til to procent af bruttonationalproduktet og understøtte NATO. Så langt er Nye Borgerlige helt enig i aftalen, men enigheden slutter, når det kommer til aftalen om en ny afstemning om danskernes forsvarsbehold og kommende Europahær. Her melder vi helt fra.

Det er usmageligt politisk makværk, at politikerne vil udnytte danskernes angst eller frygt for krig til at se, om vi kan komme dybere ind i EU igennem det militære samarbejde og en kommende Europahær.

At tænke sig, at et ideologisk ønske om mere EU bliver realiseret igennem befolkningens frygt - uden at vi får andet end mere EU - betyder, at vi mister respekten for de politikere, som indgår aftalen.

Ikke desto mindre har den franske præsident Macron udtalt, at Danmarks afstemning om europæisk forsvar bliver »historisk«.

Ikke ubelejligt, da hovedopgaverne for det europæiske forsvars opgaver har været i de tidligere franske besiddelser i Afrika som blandt andet Somalia, Den Centralafrikanske Republik, Mali og Mozambique, krige vi ikke kan vinde og ikke skal deltage i. Lad Den Afrikanske Union tage sig af opgaverne i Afrika, så klarer vi i NATO Europa sammen med vores allierede.

Om vi havde deltaget i det europæiske militære samarbejde inden Ukraine-krigen havde ikke ændret en tøddel på det rædselsfulde angreb på Ukraine og for den sags skyld heller ikke det nuværende forløb.

Så jeg håber, I vil sætte jer godt ind i den kommende folkeafstemning om vores militære forbehold, så vi ikke bliver politisk snigløbet. Vi skal ikke bruge flere penge på umulige indsættelser i Afrika

Vi har ikke brug for en EU-hær eller deres opgaver. Vi har brug for et styrket dansk forsvar, NATO og det nordiske samarbejde, og det er her, vi skal bruge vores kræfter og økonomi, og ikke på håbløse krige i Afrika eller andre steder.

Så min opfordring skal være stem NEJ til ophævelsen af vores forsvarsforbehold og en Europahær.