Regionen opfordrer: Lad børnene blive hjemme, når du skal vaccineres

8. juli 2021, 09.52

Region Midtjylland opfordrer til, at man ikke tager sine børn med, når man skal vaccineres på landets vaccinationscentre - det gælder også i centret her på Godsbanevej i Herning. Foto: Tom Laursen

HERNING Region Midtjylland skriver på Facebook, at man ser flere og flere, der medbringer børn i vaccinationscentrene, når mor eller far skal stikkes.

Men det duer desværre ikke - blandt andet på grund af pladshensyn.

- Derfor er vi desværre nødsaget til at afvise personer, der møder op til vaccination med børn, skriver Region Midtjylland og tilføjer:

- Vi har forståelse for, at det kan være svært at finde pasning, men beder om, at man planlægger sin vaccinationstid, så man kan undgå at medbringe de små.

Det kan også være en skræmmende oplevelse for de mindste, hvis de voksne bliver utilpasse eller besvimer i forbindelse med vaccinationen, forklarer Anette Rantala, leder af vaccineindsatsen under AUH, Aarhus Universitets Hospital, til Radio4:

- Det kan både være børnenes egne forældre eller andre i observationsområdet, der besvimer eller bliver utilpasse. Vi oplever, at børnene bliver forskrækkede, og personalet skal bruge ressourcer på at berolige dem.

Indlæser debat...