Trænerspirer klar til at tage ansvar

Aktiv Timring og Timring Læringscenter har uddannet hjælpetrænere sammen med DGI. Nu er de klar

16. marts 2020, 12.50

Trænerspirerne suppleret af fra venstre Lars Toftdahl, Aktiv Timring, Anders Maabjerg, Timring Læringscenter og bagest Christina Stüker, DGI og Peter Riis, Aktiv Timring. Siddende nederst til venstre er det Maja og Jeppe. Foto: Privatfoto

TIMRING Iført fine nye T-shirts har 6. klasse-eleverne fra Timring Læringscenter fået overrakt diplomer.

I oktober deltog eleverne i et DGI hjælpetrænerkursus i hallen i Timring på initiativ fra idrætsforeningen Aktiv Timring. Skolen og foreningen havde i forvejen et godt samarbejde i forbindelse med en årlig aktivitetsuge i uge 41.

Formålet med trænerforløbet med de 18 elever var et håb om at få de unge tilknyttet foreningen, inden de tager videre på Vildbjerg skole fra 7. klasse.

Diplomerne blev overrakt af skole- og inklusionskonsulent Christina F. Stüker, DGI Midtjylland, i forbindelse med gymnastikopvisningen, inden Danmark blev lukket ned, og i forlængelse heraf sagde lærer Anders Maabjerg:

- I har sat nogle spor til vi sluttede i torsdags. I var nok lidt forsigtige i begyndelsen, men I har udviklet og flyttet jer på alle parametre. Hele vejen har i haft mod på at tage ansvar og gøre nogle ting, I ikke har prøvet før. Det er et bevis på, hvad fællesskabet mellem skolen, foreningen, fritidsdelen og DGI kan skabe. I er de første, og I skal være meget stolte af, hvad i har været med til, sagde Anders Maabjerg.

- Målet var at alle skulle kunne se sig selv i det og det kan vi sætte et stort flueben ved. Vi håber, det har sat spire i jer til at deltage i det foreningsliv, der foregår. Det er de frivillige kræfter, der løfter det og tak for et super godt samarbejde, sagde læreren.

Tilfredse elever

Eleverne er også tilfredse.

- Det har været spændende og sjovt, men også lidt udfordrende, så nogle gange har det været nødvendigt at råbe lidt op, siger Jeppe Gade Madsen.

På skolen har man formået at sætte idrætten i en større sammenhæng

- Vi kobler det hele sammen, så idrættens historie indgår i historietimerne og anatomi i faget natur og teknologi, siger Anders Maabjerg,

De to elever - Jeppe Gade Madsen og Maja Vium Kousgaard har fuldstændig styr på legecirklerne med fysisk træning, samarbejde, sanser og det kognitive, som de forklarer med stor overbevisning.

Fodbold og floorball

Til daglig spiller Jeppe Gade Madsen fodbold i Vildbjerg, mens Maja Vium Kousgaard spiller floorball i Timring.

- Her fra påske skal jeg tilknyttes et fodboldhold her i Timring - nogle der går i 2. til 4. klasse, siger Jeppe Gade Madsen.

Maja Vium Kousgaard har været hjælpetræner i fodbold.

- Det har dog kun været, når der har været brug for en ekstra, men jeg vil gerne være hjælpetræner, hvis der bliver brug for det, forklarer hun.

På skolen i Timring er der hver dag et skemalagt »motionsbælte«, hvor 6. klasse-eleverne har ansvaret for at skabe lege og aktivere eleverne fra 2. til 5. klasse. Det giver også erfaring, som kan bruges i foreningen. Derudover har eleverne prøvet kræfter med børnehavebørnene.

- Og så har vi også været med til fredagssport i hallen, som er for både børn og voksne, hvis vi har haft tid til det, fortæller Maja Vium Kousgaard.