Bo Henriksen efter corona-chok i truppen: Det skal vi kunne håndtere

FCM-træneren håber, at man har fået brudt smittekæderne i klubben, så man trods alt kan stille slagkraftigt op mod PSV

Udgivet:02. august 2021, 16.35

Læsetid:2 minutter

Bo Henriksen krydser fingre for, at han ikke får besked om flere coronasmittede i truppen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

FODBOLD FC Midtjyllands forberedelser til tirsdagens udebanekamp mod PSV Eindhoven i Champions League-kvalifikationen er i den grad blevet forstyrret. Efter at Mikael Anderson i sidste uge blev testet positiv for corona, har klubben i skrivende stund også fået positive testsvar på Pione Sisto, Henrik Dalsgaard og Nicolas Madsen.

- Vi har jo tidligere haft enkeltstående tilfælde hos spillere, som ikke har nået at smitte andre, men denne gang har vi jo desværre fået det helt ind i vores hverdag, hvor flere nu er blevet smittet i klubben. Vi aner ikke, hvordan det er kommet ind, men vi har haft fokus på at få stoppet smittekæderne og har taget alle mulige ekstra forbehold. Af mange grunde skal vi selvfølgelig have smitten stoppet, forklarer cheftræner Bo Henriksen på et virtuelt pressemøde forud for tirsdagens kamp i Holland.

Afrejsen er udskudt

Tiltagene har blandt andet den effekt, at holdet først flyver til Holland på kampdagen for at sikre, at spillerne er mindst muligt sammen. Holdet skulle efter planen være ankommet allerede mandag eftermiddag og havde en planlagt træning på Philips Stadion samme aften. Samtidig skærer man ned på staben omkring holdet og medbringer kun de absolut nødvendige folk.

Læs også
<span>Yderligere corona-smitte i FCM-lejren:</span> Pione Sisto blandt de ramte <span>Yderligere corona-smitte i FCM-lejren:</span> Pione Sisto blandt de ramte
Læs også:
Yderligere corona-smitte i FCM-lejren: Pione Sisto blandt de ramte

- Nu lander vi så i stedet tirsdag middag og bliver kørt til et fint hotel, hvor spillerne kan slappe af og lade op til opgøret på deres enkeltværelser. Det er selvfølgelig anderledes, end vi havde planlagt, men jo ikke noget stort problem i sig selv. Vi kan ikke gøre noget ved det, og så skal hverken jeg eller spillerne bruge energi på at tænke over det. Fokus skal være på det, vi selv kan gøre noget ved, understreger Bo Henriksen.

Krydser fingre

Den nye FCM-træner er kendt for sin optimisme og positive tilgang til det meste, og udadtil lader han da heller ikke til for alvor at være rystet over situationen.

- Det er klart, at jeg håber ikke, at der kommer en tre-fire tilfælde mere. Men det kan jeg jo ikke vide noget om. Vi krydser fingre og håber det bedste. Vi har stadig en god trup og har fundet en god base at spille ud fra, så det skal ikke være et problem eller en undskyldning, hvis vi mangler tre-fire spillere. Det skal vi kunne håndtere, og det ændrer ikke vores fokus. Vi tager afsted for at vinde eller i hvert fald komme hjem med et brugbart resultat før returkampen, siger FCM-træneren.

Siden coronaen ramte truppen i sidste uge, er der strammet op på de i forvejen tykke coronaprotokoller.

- I formiddag (mandag) holdt vi vores taktiske oplæg til kampen under åben himmel. Vi kørte i hver vores bil til kampen i Viborg i lørdags. I flyet til Holland kommer vi til at sidde med ekstra afstand. Jeg føler virkelig, at vi gør, hvad vi kan for inddæmme smitten. Min fornemmelse er også, at de øvrige spillere er ret fattede omkring situationen og helt naturligt retter ind efter, hvad de får at vide omkring vores forholdsregler, fremhæver Bo Henriksen.