Flere tiltag mod stoffer

20. november 2019, 14.32

Ann Hovmøller. Foto: Flemming Hansen

BEKYMRING Min bekymring for ungdommen i dag bunder meget i, hvor let det tilsyneladende er at blive tilbudt hash, narko og piller.

Tilstedeværelsen af alt det skidt bekymrer en mor til to små børn, for hvad nu hvis ens børn til den tid ikke er stærke nok til at sige nej? Selvom vi opdrager dem til det.

Det er for naivt at tro, at tilbuddet ikke kommer. Børn ned til syvende klasse får det tilbudt af ældre elever, som igen sælger for andre lidt ældre.

Hvad sker der?

Det er et kæmpe problem, som gerne skal stoppes. Jeg er personligt ked af, at der ikke længere findes en landbetjent, som kan tage sig behørigt af de unge, som sælger til børn.

Det er ikke, fordi jeg er utilfreds med politiets indsats, slet ikke. De gør det godt, men landbetjenten gav et nærvær, som ikke kan erstattes.

Vi har i kommunen allerede nu et godt SSP-samarbejde, men vi kan gøre mere og lave flere tiltag.

Vi skal stå sammen i byerne om at spotte det og anmelde dem. Vi bør tage en god snak med vores børn og unge om, at det ikke er i orden.

For vi som forældre bærer det største ansvar.

Ansvaret for, at vores børn bliver støttet i at tage de bedste valg og ansvaret for, at de bliver gode kammerater, der også kan stå op for hinanden.