Perfekt Priske-debut: Solid FCM-sejr i Haderslev

FC Midtjylland vandt 2-0 over SønderjyskE i Brian Priskes cheftrænerdebut

25. august 2019, 18.06

Målscorer Evander Ferreira (i.m.) og FC Midtjylland hentede en overbevisende sejr i Haderslev. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjyllands nye cheftræner, Brian Priske, fik en perfekt debut i spidsen for de danske vicemestre og forsvarende pokalvindere.

Søndag eftermiddag vandt FCM-mandskabet - med Priske på sidelinjen - 2-0 på et solbeskinnet Sydbank Park i Haderslev, hvor 5073 tilskuere blev vidner til en solid, midtjysk sejr.

»Ulvenes« nye chef havde til sin første kamp ved roret valgt at udskifte 3-5-2-systemet med en 4-2-3-1-formation med en flad bagkæde og mere klassiske kantspillere.

En af kanterne var australske Awer Mabil, som scorede til 1-0 kort inden pausen.

På midten af banen begik FCM’s Tim Sparv tilsyneladende et frispark mod Mart Lieder, men spillet fik lov til at fortsætte. I venstre side leverede udeholdets anden kantprofil, Gustav Wikheim, et kreativt dribleshow, der endte med et fornemt indlæg til bageste stolpe. Her kunne Mabil tage et fikst træk, inden han med venstrebenet hamrede kuglen i nettet.

Scoringen tændte yderligere ild til frustrationerne på tribunerne og på græsset. SønderjyskE-spillerne og deres fans følte sig helt forståeligt snydt af dommertrioen og dommer Peter Kjærsgaard.

Efter 18 minutter fik værterne nemlig fejlagtigt annulleret en scoring ved den tidligere FCM-forsvarer Patrick Banggaard. Den høje midtstopper blev dømt offside efter et hjørnespark, men den næstsidste berøring kom fra gæsternes Tim Sparv. En klar fejlkendelse.

I første halvleg var der usikkerhedstegn i FC Midtjyllands bagkæde, der lige skulle vænne sig til det nye system. Men gennem hele matchen lykkedes det at holde SønderjyskE helt væk fra afslutninger. Keeper Jesper Hansen havde ikke én eneste redning i 93 minutter.

I modsatte ende var det Evander Ferreira, som afgjorde matchen i den hede sommervarme. 20 minutter før tid knaldede brasilianeren et projektil af sted fra cirka 25 meters afstand. Bolden strøg i nettet uden chance for målmand Sebastian Mielitz.

Målet slukkede gnisten hos SønderjyskE-mandskabet, der i anden halvleg havde nok at gøre med at forsvare sig. Særligt mod FCM-angriberen Sory Kaba, som burde have scoret en pind. Men debut-sejren til Brian Priske fejlede ingenting.