Veje bliver kridtet op

28. maj 2020, 11.40

Bjarne Rasmussen bor på Langeland, arbejder ved et firma ved Vejle, men er på farten over hele Danmark. Foto: Henrik Lind Jørgensen

HADERUP Bjarne Rasmussen har taget turen fra Rudkøbing på Langeland til Haderup og omegn via firmadomicilet hos Peab i Uldum ved Vejle.

Bjarne Rasmussen og hans kollega rejser rundt over hele Danmark for at sikre, at andre trafikanter kan færdes mere sikkert på vejene. I øjeblikket er det i Herning-området, sjakket arbejder, og i går var det blandt andet et par 2-minus-1-veje i Haderup, der skulle stribes op.

En 2-minus-1-vej er en vej, hvor der kun er én kørebane, men i hver side er der en bred rabat, som er adskilt fra kørebanen med brede, stiblede linjer. Hvis en bilist er ene på vejen, benyttes midten af vejen, og hvis der kommer modkørende, trækker trafikanterne ud over de stiblede linjer.

Larm og let røg

Både på Kirkevej og Åbakkevej var det vanskeligt at se de hvide linjer, og derfor kom Bjarne Rasmussen med sin maskine, sit øjemål og sikre hænder på rat og styrepult for at male op.

Et lag maling iblandt meget små stykker glas blev lagt ud i larm og let røg, og efter et par minutter var der ikke mere risiko for, at hjulkøretøjer eller skosnuder kunne lave aftryk i malingen.

- De små stykker glas gør, at det er let at se striberne, når bilernes lyskegler rammer og reflekterer lyset, forklarer Bjarne Rasmussen.

En lignende effekt bliver i øvrigt nået, når det er solen, der skinner ned på striberne i en bestemt vinkel.