Lassen mistede 10.000 på grund af en landstræner

Lasse Lassen kunne have tjent 10.000 kroner fra sin mor, men det forhindrede canadiske Ken Babey

27. april 2019, 12.01

Munden og kæben har ingen beskyttelse i ishockey. Det går af og til hårdt ud over tandsættet. Lasse Lassens fortænder er derfor også kunstige i dag. Foto: Tom Laursen

SPORT - Hvorfor har I ikke gitter for ansigtet. Eller bare gitter nedenunder glasset. Ville det virkelig generere så meget?

Spørgsmålet kommer fra FC Midtjyllands anfører, Jakob Poulsen, med adresse til Herning Blue Fox' mangeårige målræv og assisterende kaptajn, Lasse Lassen.

Han forstår Jakob Poulsens undren og husker tydeligt selv, hvordan det gik til, da han skiftede fra ungdomshjelm med gitter for hele ansigtet til en voksenhjelm med visir foran øjnene og ingen beskyttelse foran mund, kinder og kæbeparti.

- Når man bliver 18 år, må man skifte, men jeg havde lavet en aftale med min mor om, at jeg ville spille sæsonen færdig med gitter. Hun ville faktisk give mig 10.000 kroner, hvis jeg holdt det. Det var jo sindssygt mange penge, og jeg var også indstillet på det selv.

- Men så blev jeg udtaget til U20-landsholdet, hvor vi havde en canadisk ungdomslandstræner (Ken Babey, red.). Han tog fat i mig og spurgte om ikke, jeg var fyldt 18 år endnu. Han ville simpelthen ikke have mig med, hvis jeg ikke tog det af, fortæller Lasse Lassen, mens Jakob Poulsen lytter interesseret med.

- Vi skulle til VM, hvor vi blandt andet skulle møde Canada, og han sagde til mig: »De går efter dig, hvis de ser, at du har gitter på. Så jeg gør det egentlig ligeså meget for din egen skyld. Du kan jo heller ikke rende rundt og ligne en tøsedreng.«

- Så måtte jeg selvfølgelig skifte, man ville jo gerne spille på landsholdet. Men jeg fik aldrig de penge af min mor, så det kostede mig 10.000 kroner, fortæller Lasse Lassen.

Senere i karrieren gik det galt for målræven. Han blev ramt af en puck og mistede sine fortænder.

- Vi holder tandlægen beskæftiget, smiler Blue Fox-stjernen med et tandsæt, hvor det ikke umiddelbart er synligt, at fortænderne er blevet udskiftet.

Læs også
- Duncan »stjæler« alle de mål han kan
+Abonnement

Trampede brorens gitter i stykker...