Nu ændres reglerne - men til værtshusenes fordel

Nye regler giver barer og restauranter lov til at servere udenfor to timer ekstra

Udgivet:22. december 2015, 12.17

Læsetid:1 minut

Nu må værtshusene i Østergade have udeservering til klokken 02 i weekenden Foto: Flemming Hansen

Kenneth Meinby Sørensen
Journalist| kso@herningfolkeblad.dk

Restaurationerne i Herning har hidtil ikke måttet servere uden for efter klokken 22 søndag til torsdag og efter klokken 24 fredag og lørdag.

Det har der længe været et ønske om at ændre, og det kommer Herning Kommune nu i møde.

I går vedtog Herning Kommunes Byplanudvalg en udvidelse af retningslinjerne, så tidspunkterne udvides til klokken 24 søndag til torsdag og klokken 02 fredag og lørdag.

Det gælder for Østergade fra kongrescenteret til Torvet.

- Det understøtter vores satsning på at være en by med events og en stor oplevelsesøkonomi. Det er 10-15 år siden, det blev besluttet at omdanne Østergade til en forlystelsesgade, og det skal vi holde fast i, for det er blevet et fantastisk sted, siger udvalgsformand Ulrik Hyldgaard (V).

Fremover har Herning udeservering i længere tid end selv landets største byer. Kun København tillader også fast udeservering efter midnat, og det gælder kun et stykke af Vesterbrogade samt Nyhavn.

- De andre byer har ikke den situation, som vi har med store grupper besøgende i forbindelse med events, siger Ulrik Hyldgaard.

Restauratørforeningens formand, Henning Bøge Hvidtfeldt fra Crazy Daisy, glæder sig over de nye retningslinjer.

Han håber, at de giver endnu mere liv i byen om sommeren og frygter ikke for store støjgener.

- Hvis folk bare overholder reglerne, så der ikke bliver spillet musik ude, og dørene holdes lukket, tror jeg ikke, der bliver de store ændringer. Folk er jo uden for uanset, om vi kan servere for dem eller ej, så gadestøjen vil altid være der, siger han.

Læs mere i dagens Herning Folkeblad eller her på aoh+