Standpunkt: Uacceptabel opførsel på stadion

24. juni 2020, 11.12

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Nej, nej, nej. Den superligafodboldkamp på MCH Arena i søndags bliver da bare værre og værre.

Først var vi vidner til en sportslig gigant-blamage af FCM. Foran 3-1 og så taber holdet 3-4 til stærkt kæmpende AGF.

Det var håbløst frustrerende. Tænk at tabe point efter sådan en føring - og så endda lige efter, at rivalerne fra FCK havde sat point til i Brøndby, og mesterskabsføringen kunne udbygges.

Som om det ikke var slemt nok, så viser det sig efterfølgende, at nogle af FCM-tilhængerne på tribunen opførte sig ganske uacceptabelt og nu skaber problemer og dårlig omtale for holdet, klubben og fansene.

På tv-optagelserne efter AGF’s scoring til 0-1 kan man høre dem synge igen og igen »alle bøsser er grønne«. Møntet på dommerteamet i grønt.

»Jamen, det er jo ikke så slemt. Det er kun for sjov. Det er jo bare noget, man råber, uden at tænke over det eller have noget imod homoseksuelle«, plejer nogle af forsvarsargumenterne at lyde, når den slags sker i forbindelse med fodbold.

Læs også
FCM fordømmer homofobiske tilråb fra egne fans: Svært at udpege synderne
+Abonnement

Nej, stop jer selv. Det ændrer intet. Når man mere eller mindre bevidstløst bruger homofobiske ytringer som skældsord og smædesange, så diskriminerer man homoseksuelle og sender et signal til andre om, at det er okay.

Det hører simpelthen ingen steder hjemme, og jeg håber, at man finder frem til, hvem det var, og udelukker dem fra at komme på stadion.

Der er da fans nok, som gerne vil være der, og som godt kan finde ud af at bakke op om FCM.

Efterfølgende fordømmer klubben og tager kraftigt afstand fra den opførsel. Den vil ikke sættes i forbindelse med ekstreme holdninger som racisme eller homofobi.

Men FCM kan ud af videomaterialet åbenbart ikke identificere, hvem synderne er.

Det burde vel ellers være lettere end nogen sinde før til en superligakamp at pege de skyldige i en flok mennesker ud, når der denne gang trods alt kun var 150 tilstedeværende fans på Faxe Kondi-tribunen, og klubben på grund af corona-restriktionerne har personoplysninger på alle.

Sagen kan nu havne hos Disciplinær-udvalget under DBU. Og det kan ende med en bøde til klubben.

Fra Black Wolves-formand Claus Klejstrup er holdningen klar og tydelig.

- Tiden er løbet fra de umodne og upassende tilråb fra tribunerne. Det, der måske var socialt accepteret ved fodboldkampe for 15-20 år siden, hører ingen steder hjemme i dag. Som fanklub ønsker vi at tage afstand til lignende tilråb og sange. Det må og skal stoppe nu, lyder det i Folkebladet fra Claus Kejlstrup, som opfordrer til, at andre FCM-fans reagerer, hvis man hører upassende tilråb eller sange fra sine medfans.

Netop. Vi skal ikke acceptere det. Og vi må ikke blot lade som ingenting eller lade det være.

Racisme, diskrimination, intolerance og homofobi hører ikke hjemme på et fodboldstadion. Eller nogen som helst andre steder.

Og hver gang det stikker sit grimme ansigt frem, skal vi andre gribe ind og sige fra.

Vi hverken vil eller skal finde os i det.

Læs også
Standpunkt: Vi kan ikke undvære MCH