Læserbrev: Hvad er en borgmesterskandale?

2. december 2019, 12.30

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

BYDELSSKOLE Ja, jeg ved det, det meste af det, der vedtages i Hernings Byråd, vedtages med alle stemmer undtaget Borgerlisten. Alligevel er det jo borgmesteren, der er øverst ansvarlig og som er øverste chef for hele administrationen. Sagen om den 100 procent ulovlige bydelsskole, opfatter jeg som en borgmesterskandale. Næsten lige så slem, som da et byråd solgte forsyningsværker, som ikke tilhørte kommunen. Dette var tyveri.

Foruden at det er helt ulovligt at samle alle tosprogede på én skole, så der kun er tosprogede på denne skole, kan enhver se, det er rasende dyrt på sigt. Tosprogede er vel elever, der bliver de bedst mulige danske borgere på sigt, hvis de er bedst muligt integreret. Jo dårligere integrering, jo dårligere fremtidige borgere. Ved at lave en skole, hvor mere end 90 procent af eleverne er tosprogede, laver man en skole, hvorfra der kommer fremtidige borgere, som ikke er bedst muligt integreret, og som ikke har lært, hvordan vi i Danmark omgås hinanden, uden påvirkning af de mellemøstlige voldskulturer og kvindeundertrykkelse. Borgere med lavere skatteevne og dårligere muligheder på arbejdsmarkedet og dårligere integreret, det er, hvad et byrådsflertal med borgmesteren i spidsen, har gang i. Jeg ser det som en borgmesterskandale. Stor tak til Lone Nielsen fra Borgerlisten for, at sagen kom frem i lyset.

Jeg har læst, at Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke er fremme med kritik af, at på trods af flere og flere penge fra staten til ældreområdet, så falder ældreomsorg og ældreservice i kommunerne. Dette mærker man tydeligt i Herning Kommune. Her er ministerens kritik fuldt berettiget. Skal vi kalde dette en »ældreskandale« eller »ældrefjendsk«? Og måske er »skandale« for voldsomt et udtryk. Jeg har det fra brug af ordet »miljøskandale«, og jeg læste at borgmesteren brugte dette udtryk om en sag, som jeg håber er fuset helt ud. Jeg finder, dette var en fortalelse fra borgmesteren, om en sag, som slet ikke havde substans til så voldsom en karakteristik. Ja, der er mange der mener, at det er for langt ude i skoven at kalde vejforbedringer for en miljøskandale. Det er vel tilladt at undre sig lidt. Jeg undres over, at Socialdemokratiet og SF i byrådet, fortsætter med at godkende Venstres politik. På den måde får vi aldrig et andet og bedre flertal i Hernings Byråd.