Sådan gik kampen: FCM leverer overraskelse og får første point i Champions League

Alexander Scholz scorede et drømmemål og hele holdet leverede vild fight, da FC Midtjylland spillede 1-1 på udebane mod Atalanta. Genoplev opgøret som det så ud i vores liveblog lige her

1. december 2020, 19.18

Alexander Scholz skriger sin glæde ud efter målet til 1-0 mod Atalanta. Foto: Ritzau Scanpix/AFP

FODBOLD Så lykkedes det endelig. FC Midtjylland fik tirsdag aften det første point i Champions League og skrev dermed et lille stykke klubhistorie.

De danske mestre klarede 1-1 på udebane mod italienske Atalanta.

Alexander Scholz støbte et godt fundament med et forrygende mål efter 13 minutter. Joel Andersson høstede en høj bold frem mod feltet, den fik Sory Kaba pillet flot ned med brystet og lagt til rette for Alexander Scholz. Midterforsvareren lod bolden rammme jorden en enkelt gang, inden han bankede den direkte op i målhjørnet til 1-0.

Atalanta var mest på bolden og pressede mange gange på, men det nyformerede midtjyske tremandsforsvar stod godt og afviste italienernes stærkt. Daniel Høegh, Manjrekar James og Alexander Scholz udgjorde det uvante tremandsforsvar, og de fungerede godt sammen.

Der blev samtidig leveret en enorm fighterindsats over hele banen aftenen igennem, hvilket også var nødvendigt for at dæmme op for det italienske tophold, der godt nok kæmper lidt med formen i den hjemlige liga for tiden.

Kræfterne så ud til at slippe lidt op mod slutningen, og Atalanta fik også udlignet.

Udlignigen faldt 11 minutter før tid, da den hollandske landsholdsspiller Hans Hateboer slog et indlæg fra højre side, som den argentinske forsvarer Cristian Romero headede i mål. Der var en sjælden gang lidt for god plads til ham i det midtjyske felt.

Atalanta pressede på i slutfasen, men FCM holdt stand og skrev klubhistorie med det første point nogensinde i Champions League.

Herunder kan du genopleve kampen, som den så ud i Folkebladets liveblog: