Aqua d’Or når milepæl: Alle flasker er af genbrugsplast

Alle flasker fra Aqua d’Or er nu af genbrugsplast

24. juni 2021, 13.32

Fasterholt-firmaet Aqua d’Or kan bryste sig af, at alle flasker nu er fremstillet af genbrugsplast. Foto: PR-Foto

BÆREDYGTIGHED Fasterholt-virksomheden Aqua d’Or går efter førertrøjen, når det gælder miljøstandarder for læskedrikke i Danmark. I gennemsnit består to tredjedel af flaskerne på danske butikshylder af ny plast. Men siden maj er alle Aqua d’Or-flasker lavet af ren genbrugsplast.

I 2019 var Aqua d’Or også først med en flaske af ren genbrugsplast til det danske retursystem. Dermed er Aqua d’Or den drikkevareproducent i Danmark med det højeste forbrug af genbrugsplast.

Brand manager, Line Jørgensen er stolt af, at Fasterholt-virksomheden er helt fremme i skoene.

Flere års arbejde

- Det er måske ikke så jysk at sige det, men vi mener faktisk, at Aqua d’Or sætter en ny standard for plastflasker i Danmark. Forbrugerne kan nu nyde en Aqua d’Or med bevidsthed om, at det er en flaske af genbrugsplast, der vil blive genanvendt mange gange i retursystemet. Der er ingen belastning af miljøet med plast. Vi tager tværtimod overskudsplast ud af systemet, siger hun i en pressemeddelelse.

Når ren genbrug af flasker først kommer nu, er det fordi, det er teknisk udfordrende at lave holdbare flasker i ren genbrug. Aqua d’Or har arbejdet på det i flere år.

I april sidste år introducerede virksomheden en 1,25 liters naturlig mineralvand, der var den første rene genbrugsflaske i det danske retursystem. Siden er flere kommet til, og skiftet til 100 procent genbrugsplast betyder mindst 402 tons mindre ny plastik på markedet hvert år.

- Vi regner da med, at vores konkurrenter kommer til at følge med, og det er kun positivt, at vi presser hinanden til mere bæredygtighed. Arbejdet stopper bestemt ikke her. Vi ønsker fortsat at udfordre og pionere vores industri, når det kommer til ansvarlighed og cirkularitet, siger Line Jørgensen.

Har over 75 medarbejdere

Aqua d’Or Mineral Water A/S blev grundlagt i 1987 og har siden 2015 været ejet 100 procent af Danone Group, som er en af verdens førende fødevarekoncerner.

Fasterholt-firmaet er Skandinaviens største producent af naturligt mineralvand og læskedrik, og virksomheden beskæftiger mellem 75-90 medarbejdere på fabrikken i Fasterholt alt afhængigt af sæson.

Indlæser debat...