I Danmark står der barnevogne uden for cafeerne

17. maj 2019, 16.28

Máté Aros, Ungarn, idræt - En af mine første oplevelser med forskellen på sociale normer var, da jeg kort tid efter, jeg var kommet til Danmark skulle hilse på en dansk kvinde. I Ungarn giver vi hånd til mænd, og vi kysser kvinder på kinden. Det er meget nedladende at give en kvinde hånden. Så jeg lænede mig frem for at kysse kvinden på kinden, og det var sidste gang, jeg gjorde det. En anden tydelig forskel er på barer. Vi ungarer taler meget og højt - som italienere - men danskere er mere afslappede og sofistikerede. Det kunne vi godt ændre. Det er det samme til en håndboldkamp. Jeg har set HIH spille kamp, og det er meget familievenligt i hallen, mens ungarske fans er larmende og virker næsten aggressive til en håndboldkamp. Det er de ikke, men det kan opleves sådan.

Ikast-Brande Det skulle være så sundt at få friske øjne til at se nærmere på et givent emne.

Herning Folkeblad har som en del af serien Hvordan gør vi her sat tre lærere på Den Internationale Skole Ikast-Brande stævne til en snak om uskrevne regler og sociale normer her i kommunen.

For hvad er det for nogle ting, vi render rundt og gør uden at tænke over det? Og hvordan bliver det opfattet af nogle, som ikke har fået disse selvfølgeligheder og måder at gøre tingene på ind med modermælken?

Panelet består af tre lærere, der kommer fra tre forskellige lande:

Bare prøv...