Ren populisme når politikere træder frem

Udgivet:15. maj 2023, 09.51

Læsetid:2 minutter

Peter Langborg. Foto: privatfoto

Af Peter Langborg. Brændgårdvej 15 Herning

5 måneder siden

BANKO Lørdagsavisen 13. maj har blandt andet en artikel med overskriften, »Politiker støtter Herning Banko Center: - Det er helt skørt, nærmest molboagtigt«, hvor Dennis Flydtkjær træder frem med sin og DanmarksDemokraternes støtte til bankeocentrene.

Dennis siger blandt andet »... burde reglerne være mere letforståelige samt en lavere afgift og mindre krav til beløbet, der skal gives videre til velgørenhed«.

Men Dennis, hvem er det, der er ansvarlige for reglerne - herunder størrelsen af afgiften og beløbet, som skal gives til velgørenhed - spilmyndigheden eller jer politikere?

Hvis DD mener det - og du mente det vel så også som DF`er - som du siger, hvorfor har du/I så ikke taget det op før nu, og hvorfor har DD - som godt nok kun er et år gammel - eller Støjberg i sin tid i Venstre, ikke taget det op tidligere?

Fordi det ikke tidligere er nået ud til den brede befolkning.

Igen ser vi, at DanmarksDemokraterne bygger deres politik på populisme - hvilket dog ikke er så sært, da de fleste af politikerne i dette parti kommer fra DF, som har levet på dette i årtier.

Hvorfor pokker kommer I først ud af busken nu, Dennis, når sagerne er pustet op gennem medierne?

Det gjorde sig gældende i forhold til beskatningen af små landbrugsejendomme. Lovgivningen er fra 2016/17.

Det gjorde sig gældende ved kilometer-afgiften på lastbiler. Forslaget er mere end et år gammel.

Og nu gør det sig gældende for angrebet på bankocentrene, hvor sagerne reelt har kørt mere end to år.

Jeres svar på Facebook er, »rolig nu, sagerne skal da lige opstå først«. Ja, de skal lige opstå i medierne, så befolkningen orienteres om dem, før I træder frem. I stedet lader I blot stå til, for indtil da, er der ingen stemmer at hente i det.

Det er populisme i sin yderste og værste potens.