Landstræner om EM-skuffelse: Spanien var bedst på dagen

Nikolaj Jacobsen mente, at Spanien bortset fra det første kvarter var bedre end Danmark i EM-semifinale.

Udgivet:28. januar 2022, 20.12

Læsetid:1 minut

/ Ritzau /

BUDAPEST Danmark var favorit til at vinde guld ved herrernes håndbold-EM, men fredag endte det i et skuffende nederlag i semifinalen mod Spanien, der vandt 29-25.

Det ærgrer landstræner Nikolaj Jacobsen.

– Vi havde sat næsen op efter at spille om guldet, men vi må også erkende, at bortset fra måske det første kvarter, var Spanien et bedre hold end os på dagen.

– Det var langt hen ad vejen fortjent nok, at de vandt, siger landstræneren til TV2 lige efter opgøret.

Danmark var ellers bedst et godt stykke ind i første halvleg, som sluttede med dansk føring på 14-13. Men efter pausen bøvlede danskerne med at finde løsninger over for det spanske forsvar.

– De tog farten af vores angrebspil, og uden fart er vi knap så gode. Vi slog heller ikke nok kapital af, at Niklas (Landin) stod så godt til at starte med, og vi lavede simpelthen for mange tekniske fejl i den periode.

– I anden halvleg gik småtingene hele tiden den forkerte vej. Hver gang vi havde en god forsvarsaktion, landede den alligevel ned til en spanier. Men sådan er det også, når man hænger efter. Så spiller man ikke så frit, siger Jacobsen.

Mathias Gidsel havde været en af turneringens bedste spillere inden semifinalen, men mod Spanien fik han aldrig for alvor sat sit aftryk.

– Det var svært for os alle sammen. De knækkede en kode, og vi kunne sgu ikke helt finde ud af, hvad vi skulle gøre ved det.

– Jeg er sgu røvskuffet, siger Mathias Gidsel til TV2.

/ritzau/