Klosterlund søger museumshelte

Et helt nyt tilbud til børn om at blive »medarbejder« på museet

21. februar 2020, 12.10

Museets helte er et nyt tilbud på Klosterlund Museum, der allerede 4. marts tager ud på den første tidsrejse. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Klosterlund Museum tager et nyt skridt, der specielt henvender sig til børn.

Museets Helte er et fritidstilbud til børn i alderen 8-13 år, som er interesserede i historie og museer. Igennem fire onsdage dette forår kan børnene blive medarbejdere på Klosterlund Museum og sammen med museumsinspektøren prøve kræfter med nogle af de mange spændende opgaver på et museum.

Som museumsansat er indlevelsen én af de vigtigste værktøjer i arbejdet. Man skal nemlig bruge sin forestillingsevne og fantasi, når gamle ting og nedskrevne kilder skal blive til tolkninger om livet i fortiden og formidles for andre.

I forårets forløb skal Museets Helte derfor træne indlevelsen og dykke ned i forskellige tider. Vi prøver dragter, håndværk og andet, der hører andre tider til, og samler vores oplevelser i en stor tidsmaskine, som kan sende museets gæster ud på en tidsrejse.

Hvad skal der ske?

Onsdag 4. marts begynder den første tidsrejse til stenalderen med stenaldertøj og jagt i skoven.

I april går turen til jernalderen og fortsætter med at udvikle på tidsmaskinen, som måske skal have både mælkelåg og æggebakker med i opbygningen.

I maj går rejsen bare 100 år tilbage i tiden med børn, der arbejder i tørvemosen samtidig med, at de også skal være i skole i den gamle landsbyskole.

I juni skal tidsmaskinen bygges færdig og gøres klar til, at forældre, søskende og venner kan prøve den af hen over en weekend, hvor muset holder sit store, årlige sommermarked. Museets og markedets gæster får også mulighed for at tage sig en tur.