Flotte sejre på stribe: Herning-bryder klar til VM-bronzekamp

Turpal Bisultanov fra Herning Brydeklub nåede semifinalen ved VM i Oslo og kæmper søndag for bronze

Udgivet:09. oktober 2021, 19.21

Turpal Bisultanov jubler her efter sin triumf ved EM for juniorer i Dortmund i juli. I morgen kæmper den 19-årige herningenser for medalje ved VM for seniorer. Foto: Kadir Caliskan/UWW

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

BRYDNING Han er stadig blot junior-bryder, og det er hans første VM for seniorer. Men 19-årige Turpal Bisultanov fra Herning Brydeklub er gjort noget af noget særligt.

For tre måneder siden blev herningenseren europamester for juniorer (op til 21 år), og i dag kæmpede han sig helt frem til semifinalen ved VM for seniorer i Oslo.

Der var den regerende europamester og OL-bronzevinder Zurabi Datunashvili fra Serbien dog et nummer for stærk. Men Turpal Bisultanov kæmper i morgen for bronzemedalje ved VM i den norske hovedstad.

På vejen til semifinalen viste herningenseren brydning i topklasse.

Han vandt suverænt 8-0 over amerikanske Alan Vera Garcia i indledende runde og nedlagde derefter den stærke iraner Ramin Taheri med 3-1 i en tæt og spændende ottendedelsfinale.

I kvartfinalen faldbesejrede herningenseren Artur Shahinyan ved stillingen 5-0 og sikrede sig dermed en plads i semifinalen mod den serbiske europamester.

Bronzekampen venter søndag klokken 18.

Se kvartfinalesejren over Artur Shahinyan lige herunder:

Mere interessant læsning

Sport

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere

Video

Se flere