August Priske spejler sig i Bayerns målmaskine

16-årige August Priske Flyger er en dygtig angriber for FCM’s U17-hold og i øvrigt søn af klubbens cheftræner

16. oktober 2020, 19.02

August Priske. Foto: FCM

1. Hvor er du opvokset, og hvordan kom du til FCM?

Jeg er primært vokset op i Danmark - i Aarhus, København, og der, hvor jeg har boet længst, er i Gedved mellem Horsens og Skanderborg. Jeg har derfor spillet i nogle mindre klubber i nærheden af Horsens samt AC Horsens og FC København, hvorefter jeg halvvejs inde i mit U14-år skiftede fra FCK til FCM.

2. Hvad har indtil videre været den største oplevelse i din fodboldkarriere?

Det er et svært spørgsmål. Men der er en oplevelse til Crown Plaza Cup, som stikker ud. Det var, da jeg var U15-spiller, hvor vi som hold leverede en flot præstation og slog nogle store europæiske hold og endte med at vinde turneringen.

3. Hvad er dine mål for dig selv og holdet i sæsonen?

Vi har som hold i år store forventninger til os selv, men vi holder stadig benene på jorden og ser realistisk på tingene. Vi har et godt hold og forventer af os selv, at vi kommer til at være stærke bejlere til førstepladsen i U17 Ligaen.

4. Hvilke dele af dit spil vil du gerne forbedre?

Jeg er jo angriber og en vigtig del af at være angriber er, at der skal scores mål. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg udvikler mit spil inde i modstanderens felt yderligere.Jeg skal arbejde på hovedstød, mine løb i feltet og så selvfølgelig at sparke den ind i netmaskerne.

5. Hvilken velkendt fodboldstjerne minder lidt om dig?

Jeg ser mig selv som en spiller, der kan minde lidt om Robert Lewandowski i Bayern. Han er en god angriber med et godt spark og som er klog i sin positionering på samme tid med, at han kan deltage i de andre faser af spillet.

6. Hvilke holdkammerater taler du mest med?

Jeg føler selv, at vi har et stærkt sammenhold på holdet, og alle er gode venner med hinanden, så derfor føler jeg ikke, at jeg snakker betydeligt mere med nogen end andre.

7. Hvilken træner har betydet mest for din udvikling?

Jeg har haft mange trænere, og alle trænere har betydet meget for mig og hjulpet mig på hver sin måde. Jeg stødte på en træner ved navn Søren Pertou, da jeg som U11-spiller skiftede til Stensballe IK. Førhen havde jeg primært spillet venstre kant, men Søren så et potentiale i mig som angriber og var med til at sætte gang i min rolle som angriber. Senere havde jeg en træner i AC Horsens, som hedder Anders Wittorff. Han var med til at lære mig, hvad det kræver at spille angriber på højt niveau.

8. Hvad laver du i din fritid?

Når jeg om aftenen er færdig med både træning og skole, står min fritid ofte på at få lavet de lektier, som jeg har fra skolen. Derudover kan jeg godt lide at være sammen med mine venner eller bare slappe af og trække stikket.

9. Hvad ved få mennesker om dig?

Jamen jeg er jo født i Belgien, hvilket ikke ligefrem er noget, som mange folk ved. Derudover har jeg også gået i skole i Frankrig, hvilket heller ikke er noget, mange ved.

10. Hvilken klub holder du med - udover FCM?

Jeg har aldrig rigtig haft ét hold, som jeg decideret holdt med. Dog har jeg altid godt kunnet lide Manchester United og Real Madrid.