Mindeord: Hun huskede menneskene omkring sig

5. maj 2021, 16.18

Lisbeth Vingborg favnede bredt og kærligt - både som præstekone i Isenvad og som en aktiv kvinde i lokal­området. Foto: Privatfoto

MINDEORD Mie Nielsen har på vegne af en kreds af venner i Isenvad, Ikast og Bording indsendt følgende mindeord om tidligere præstekone og kirketjener Lisbeth Vingborg, Bording:

Lisbeth var gift med provst emeritus Jørgen Vingborg. Foruden ægtemanden efterlader hun sig fem børn og 10 børnebørn. Hun var et kærligt midtpunkt i hjemmet, ligesom hun var meget betænksom over for andre.

Parret flyttede ind i Isenvad Præstegård i 1971. Her boede de, indtil Jørgen blev pensioneret, hvorefter de flyttede til Bording.

Gennem alle årene var hun en utrolig stor støtte for sin ægtefælle i hans gerning - først som præst og siden som provst.

Lisbeth rummede megen kærlighed og omsorg for sin familie og alle de mennesker, hun omgav sig med. Hun vil blive savnet, og vi vil takke Gud, fordi vi fik lov til at kende hende. Vi vil mindes hende og ære hende i vore hjerter med taknemmelighed.

I Isenvad var Lisbeth meget aktiv i menigheden. Hun besøgte flittigt ældre og ensomme og fortsatte denne livsform, efter at de var flyttet til Bording. Lisbeth havde som oftest hjemmebagte kager med, og man kunne føle sig tryg i samvær med hende.

I Isenvad Præstegård stod dørene altid åbne for menigheden. Desuden blev der holdt mange forskellige møder. Lisbeth var en flittig værtinde og god til at inddrage menigheden i arrangementer ved at uddelegere opgaverne.

Af Lisbeths omfattende aktiviteter kan nævnes, at hun blandt andet var spejderfører og formand for Ydre Missions kvindekreds. Lisbeth var også med til at lave lokalradio på den hedengangne Radio Ikast.

Sammen med nogle af sognets kvinder startede hun en Mother Teresa-kreds op. Her strikkede og hæklede man tæpper, trøjer, sjaler og halstørklæder og lavede babypakker. Strikketøjet blev sendt til de fattige børn i Indien. Kredsen virkede i 15 år.

Til middag på »Dannebrog«

Lisbeth havde mange gode fælles oplevelser sammen med sin mand. I mange år havde de fælles arbejdsplads. Dels var Lisbeth kirketjener i Fonnesbæk Kirke, ligesom hun også var sekretær for ham som provst. Hun var desuden med til forskellige møder i stiftet.

En stor oplevelse for hende var, da hun var med til at modtage dronning Margrethe under regentens besøg i Ikast. Den indbefattede beværtning på rådhuset, frokost i Herning Kongrescenter og besøg på kongeskibet i Aarhus om aftenen.

Lisbeth var altid smilende og imødekommende, og hun huskede menneskene omkring sig. Hun var altid klar med opbakning og opmuntring i svære situationer. Skønt hun ikke selv blev forskånet for sygdom, vil hun blive husket for sit gåpåmod og vindende væsen.

Æret være Lisbeth Vingborgs minde.

Indlæser debat...