SDU får ny rektor: Henter en fra egne rækker

Jens Ringsmose, dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, er fra 1. november 2021 ny rektor på Syddansk Universitet

7. oktober 2021, 13.51

Jens Ringmose bliver ny rektor for Syddansk Universitet. Foto: Privatfoto

JOBSKIFTE En enig bestyrelse har efter et rekrutteringsforløb med et stærkt ansøgerfelt besluttet at ansætte den 48-årige dekan Jens Ringsmose til at stå i spidsen for SDU i de kommende år.

Med valget af Jens Ringsmose har bestyrelsen udpeget en rektor med et visionært blik for universitetets fortsatte udvikling i regionen, solid forsknings-, undervisnings- og ledelseserfaring samt indgående kendskab til organisationen, hedder det i en pressemeddelelse.

- En af Jens Ringsmoses store kvaliteter er, at han i høj grad formår at kombinere et visionært syn på den fremtid, som universitetet står over for, med sit dybe kendskab til universitetet. Med Jens Ringsmose i førersædet får SDU ikke blot en leder med analytisk kraft, men også en erfaren leder, der har blik for universitetets placering i vores region, udtaler bestyrelsesformand Niels Thorborg i pressemeddelelsen.

Ny rektor med SDU i blodet

Jens Ringsmose har siden 2019 været dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, hvor han har skabt synlige resultater, blandt andet ved at fostre SDU’s samarbejde med Media City Odense og senest SDU’s Business School, der slog dørene op i september i år. Desuden har Jens Ringsmose været campusdekan i SDU Slagelse og SDU Esbjerg.

Jens Ringsmose er oprindelig uddannet historiker på Syddansk Universitet, hvor han også har startet sin forskerkarriere med fokus på det forsvarspolitiske område. SDU har været gennemgående i Jens Ringsmoses karriere, der også tæller ansættelser ved Dansk Institut for Militære Studier og Forsvarsakademiet.

Ambitiøst og kompromisløst

Karrieren har ud over faglig og ledelsesmæssig erfaring tillige resulteret i et stort nationalt og internationalt netværk og har således klædt ham på til at stå i spidsen for SDU, der siden 2019 har arbejdet strategisk med FN’s Verdensmål og en klar vision om at skabe værdi for og med samfundet og verdens udfordringer med bæredygtighed.

- SDU er et regionalt forankret universitet, der leverer forskning og uddannelse på et højt internationalt niveau. Vi skal fortsat være enormt ambitiøse og kompromisløst stræbe efter allerhøjeste kvalitet, når vi uddanner, og når vi skaber ny viden. Det har været - og skal fortsat være - SDU’s adelsmærke, siger Jens Ringsmose i pressemeddelelsen.

- Jeg glæder mig til at arbejde stenhårdt for et fantastisk og stærkt universitet, som jeg altid har oplevet som mit akademiske hjem.

Privat er Jens Ringsmose bosiddende i Odense med hustru og tre børn.

Han tiltræder stillingen som rektor på SDU 1. november. Her afløser han Ole Skøtt, der siden 1. august har fungeret som konstitueret rektor, efter at rektor Henrik Dam skiftede til en stilling som administrerende direktør for Praktiserendes Lægers Organisation, PLO.

Indlæser debat...