Dansk revystjerne farer rundt: Jeg tager gerne afsavnene

Skuespilleren Carsten Svendsen drager på job, når mange andre har fri. Fra 1. juni og frem til 15. august står han i Glassalen i genrejsningen af Tivolirevyen.

Udgivet:01. juni 2023, 10.00

Læsetid:3 minutter

Carsten Svendsen har især optrådt på de skrå brædder. I foråret kunne skuespilleren dog ses i bedste sendetid på TV 2 i rollen som revykoryfæet Claus Ryskjær i dramaserien "Dansegarderoben". (Arkivfoto).

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Skuespilleren Carsten Svendsen er en travl herre. I begyndelsen af maj spillede han sidste show i Aarhus-revyen, og fra 1. juni har han premiere på Tivolirevyen, som spiller frem til 5. august.

- Det er lidt pudsigt at lave to revyer, fordi der er så meget, man selv skal finde på, og der er så meget, man er med til at lave, fordi det ikke er et færdigt manuskript, man får. Men det har været meget sjovt og meget interessant, lyder det med et smil fra Carsten Svendsen.

Selv om kalenderen har været spækket med shows, har det ikke været stressende, fortæller han. Og slet ikke sammenlignet med sidste år, hvor han havde prøver på Cirkusrevyen, som han medvirkede i, og samtidig optog TV 2-serien "Dansegarderoben" og lagde stemmer til tegnefilm, mens han også lige sideløbende startede sit eget teaterprojekt.

Men det kan være udfordrende at have et arbejde, der i ordets bogstavelige forstand udspiller sig, når de fleste andre har fri, medgiver den 43-årige skuespiller.

- Der har været nogle mærkedage for mine nevøer og niecer, som jeg desværre ikke har kunnet være med til, og som jeg desværre heller ikke kommer til at være med til i år. Men min kæreste har selv arbejdet inden for teater, så vi har været vant til at leve på andre tidspunkter, siger Carsten Svendsen, der danner par med forestillingsleder Cecilie De La Prada.

- Det er også lidt irriterende nogle gange i forhold til vennerne. "Kommer du på fredag? Jeg kommer senere ... hvis det er ...". Men det er jo mit liv. Det er sådan, jeg lever.

Adspurgt, hvad det er, der gør, at det er det værd, svarer Carsten Svendsen med modspørgsmålene: Hvad elsker du højest i dit liv? Hvad kan du ikke undvære? Hvad er det, du lever og ånder for?

- Jeg tror, jeg kunne leve uden at stå på scenen og foran et kamera. Men jeg tror ikke, jeg kunne leve uden kunst, siger han og fortsætter:

- Det er simpelthen for spændende, for interessant, for stort og for samlende ... Det er ligesom at trække vejret, føler jeg, på en eller anden måde. Så jeg tager gerne de afsavn.

Carsten Svendsen blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2006. Tre år efter modtog han en talentpris til uddelingen af scenekunstprisen Reumert. I 2017 blev han hædret med prisen som Årets Revytalent.

Den 43-årige skuespiller har været i branchen siden 00'erne, og det er især på landets teatre og musicalscener, at han har optrådt.

- Jeg medgiver, at man skal være af en bestemt støbning - man skal synes, det er interessant og spændende at stille sig frem på en scene. Men jo længere du dykker ind i det at arbejde med scenekunst, oplever du, hvor lidt det rent faktisk handler om dig, lyder det fra Carsten Svendsen.

- Der er en ret stor fællesskabsfølelse i at være på scenen sammen, og den er svær at give slip på. Jeg synes, det udfordrer, hvem du er, hvad du tænker, og hvad du føler, og hvad du gør, og det udfordrer din medmenneskelighed.

/ritzau/

Tivolirevyen vender tilbage i Glassalen Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Linda P, Lisbet Dahl, Carsten Svendsen og James Price er sekstetten, som skal skabe nyt liv i Tivolirevyen, som genopstår efter 24 års fravær. (Arkivfoto). Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix