Se billederne: Fond giver millioner til outdoor-mekka ved Fuglsang Sø

Lokale og Anlægsfonden støtter stort outdoor-projekt ved Fuglsang Sø med 3,5 millioner kroner

Udgivet:17. september 2019, 10.08

Læsetid:3 minutter

Herning Kommunes håber at kunne begynde byggeriet af »Blå Rum ved Fuglsang Sø« i første halvår af 2020. Visualisering: Nova5 Arkitekter

4 år siden

HERNING Kajakroerne, vinterbaderne, lystfiskerne og triatleterne i Herning skal ikke længere være begrænsede af manglende faciliteter.

Herning Kommune bevilgede sidste år 7,5 millioner kroner til »Blå Rum ved Fuglsang Sø«, og nu får projektet afgørende støtte fra Lokale og Anlægsfonden, som bidrager med 3,5 millioner kroner. Det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet har et samlet budget på 15 millioner kroner, og de resterende 4 millioner kroner skal hentes fra andre fonde og sponsorer.

Det nye sociale mødested skal udvikle foreningernes mulighed for natur- og vandoplevelser og give skoler og institutioner nye rammer til at prøve kræfter med aktiviteter i det fri.

»Blå Rum ved Fuglsang Sø« er udviklet ud fra et lokalt ønske om at udnytte byens mest attraktive sø og gøre det lettere at være aktiv i den attraktive bynære natur.

Parter er tilfredse

Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, siger i pressemeddelelsen:

- Danskerne er generelt begejstrede for at dyrke idræt og udeliv i naturen, men ikke alle har samme forudsætninger for at være med. Sammen med brugerne har vi udviklet en facilitet, hvor alle kan deltage på lige fod. Vi tager fat på udfordringen med at få de yngste mere ud i naturen - børn og unge efterspørger faciliteter, hvor de både kan være aktive og hænge ud, og vi tror på, at faciliteten kan blive en stærk motor for, at nye aktiviteter og brugergrupper kan se dagens lys.

Johs. Poulsen (R), formand for Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, siger om projektet:

- Det Blå Rum er skabt sammen med de mennesker, som skal bruge stedet. Der er ydet en fantastisk indsats, og vi står nu med et resultat, som giver helt nye muligheder. Et lokalt samlingspunkt, hvor de mange brugergrupper, såvel organiserede som selvorganiserede, kan mødes omkring et aktivt udeliv på, i og ved søen. Det bliver en helt ny måde at arbejde sammen på tværs af idrætsgrene og brugergrupper, hvor anlægget vil bidrage til et markant aktivitetsløft og gøre søen mere tilgængelig for alle.

Brugerne har deltaget i workshops og været helt tæt på udviklingsprocessen.

Skal binde byen sammen

Anlægget får placering i hjertet af Herning ved Fuglsang Sø - en 28 hektar stor sø, som blev udgravet i perioden 2003-2005 og nu bliver en del af et netværk af rekreative forbindelser med tæt forbindelse til bymidten.

Anlægget skal bestå af to bygninger, som skaber en glidende overgang mellem land og vand, hvor de forskellige brugere kan opleve naturen side om side - uanset om man er til de højintense aktiviteter eller bare vil se med fra kanten.

Et fælleshus, sauna med udsigt, badebro, båd- og grejhus, et overdækket uderum, bålplads og cykelpitstop er blandt funktionerne, som skal introducere nye aktiviteter og gøre det nemt for børn og unge at dyrke vandsport.

I forbindelse med en af broerne bliver der lavet en rampe og en handicapvenlig platform, så der er adgang for kørestolsbrugere og parasportsudøvere.

Den nordlige bro udstyres med værn, og saunaen får en tilgængelighedsvenlig flad trappe, der letter adgangen for dårligt gående.

Der er forventet byggestart på projektet i første halvår af 2020.

Herning Kommunes håber at kunne begynde byggeriet af »Blå Rum ved Fuglsang Sø« i første halvår af 2020. Visualisering: Nova5 Arkitekter Nova5 Arkitekter
Herning Kommunes håber at kunne begynde byggeriet af »Blå Rum ved Fuglsang Sø« i første halvår af 2020. Visualisering: Nova5 Arkitekter Nova5 Arkitekter
Herning Kommunes håber at kunne begynde byggeriet af »Blå Rum ved Fuglsang Sø« i første halvår af 2020. Visualisering: Nova5 Arkitekter Nova5 Arkitekter