Vildt drama: HCM-keeper sikrede sejren få sekunder før tid

Nicolai Mortensen fik en hånd på en hård afslutning og sendt bolden på indersiden af stolpen og ud, og dermed vandt HC Midtjylland en tæt og spændende topkamp mod Team Sydhavsøerne med 35-34

24. oktober 2021, 16.46

Nicolai Mortensen (grøn trøje) jubler sammen med holdkammeraterne efter slutfløjtet. Foto: Jørn Deleuran

HÅNDBOLD Bare et par sekunder før tid reddede Nicolai Mortensen dagen for HC Midtjylland, da han dykkede ned i hjørnet af sit mål og fik hånden på det hårde skud, som Team Sydhavsøernes topscorer, Nicolaj Jørgensen, fyrede af. Bolden prellede af på indersiden af stolpen og ud af målet, og så kunne holdkammeraterne fra HC Midtjylland kaste sig over målmanden i ellevild jubel over sejren på 35-34.

Den spændende topkamp i 1. division var tæt hele vejen igennem, og faktisk var det gæsterne fra Lolland-Falster, der var en anelse foran på måltavlen langt hen i kampen.

Ved pausen førte Team Sydhavsøerne 16-14 over et HCM-hold, der måtte slide for scoringerne, og som ikke fik fat i forsvaret.

Hen mod midten af anden halvleg begyndte defensiven endelig at forhindre gæsterne i at score på hvert eneste angreb, og det gav de muligheder på omstillinger, som HCM sukkede efter.

På den måde kom hjemmeholdet i stedet i front med et enkelt mål, men opgøret var stadig helt tæt.

HCM fik scoret et par gange i et tomt Sydhavsøerne-mål, mens gæsterne spillede syv mod seks, og dermed kom hjemmeholdet foran med to, 30-28, med 12 minutter igen, og målscorer Jonas Langerhuus skreg sin glæde ud mod tilskuerne i den nye arena.

Læs også
HCM-målmand om den vilde redning: Bolden hopper lidt, rammer den anden stolpe og triller ud igen
Abonnement

Men intet var afgjort endnu. Publikum blev holdt på kanten af sæderne til det sidste.

Det allersidste.

Først med Nicolai Mortensens redning et par sekunder før tid kom sejren i hus. Og dermed rykker HCM to point væk fra Team Syvhavsøerne i toppen af tabellen, hvor det nu kun er HØJ fra Ølstykke-Jyllinge, der er på omgangshøjde. Begge hold har 14 point for 8 kampe.

HC Midtjyllands næste kamp er på udebane mod HC Odense på næste søndag.

Læs også
HCM-træner revser forsvaret: Noget bøvl at skulle lave hele 35 mål for at vinde
Abonnement

Indlæser debat